Folli Follie: Νέα συμφωνία με Beverly Hills Polo Club εν αναμονή των εξελίξεων με το σχέδιο εξυγίανσης

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: Νέα συμφωνία με Beverly Hills Polo Club εν αναμονή των εξελίξεων με το σχέδιο εξυγίανσης
Η Folli Follie εν αναμονή των εξελίξεων σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης, συνεχίζει την ανάπτυξη του fashion retail με νέες συμφωνίες με δύο αμερικανικά brands το τελευταίο διάστημα.

Ακόμη μία συμφωνία με αμερικανικό brand που δραστηριοποιείται στο fashion retail ανακοίνωσε ο Όμιλος Folli Follie ενώ τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις στις εκκρεμότητες που υπάρχουν αναφορικά με το σχέδιο εξυγίανσης.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης, η εταιρεία καλείται να προχωρήσει σε συγκεκριμένες νομικές ενέργειες για μία σειρά από θέματα. Συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει γνωστό, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών φέρεται να έχει εγκρίνει τη συμφωνία υπό τη βασική προϋπόθεση να διευθετηθεί το ζήτημα σχετικά με την αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie, δίνοντας προθεσμία 4 μηνών στην εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να επικυρωθεί οριστικά η συμφωνία.

Επιπλέον οι νομικοί της εταιρείας καλούνται να διαχειριστούν το εμπόδιο που προέκυψε έπειτα από τη δικαστική ήττα στη «μάχη» με τη Dufry σχετικά με το πακέτο 804.728 μετοχών της ελβετικής εταιρείας, αναζητώντας εναλλακτική πρόταση προς τους ομολογιούχους προκειμένου να αναπληρωθεί το προβλεπόμενο, ως έσοδο, ποσό.

Τέλος, αναμένεται να προχωρήσει και η διαδικασία για τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου, ο οποίος θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των βασικών μετόχων, ώστε η συμφωνία να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση της Folli Follie. Υπενθυμίζεται πως η συγκριμένη κίνηση αναμένεται να γίνει προκειμένου να ξεπεραστεί το «εμπόδιο» μετά την καταψήφιση της συμφωνίας από τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Η συμφωνία για 13 καταστήματα Beverly Hills Polo Club

Πάντως η Folli Follie, εν αναμονή των παραπάνω εξελίξεων, συνεχίζει την ανάπτυξη του fashion retail με συμφωνίες με δύο αμερικανικά brands επιδιώκοντας παράλληλα να καλύψει μέρος του τζίρου που αναμένεται να χαθεί, τόσο από τα συμβόλαια με τη Νike τα οποία λήγουν σταδιακά έως το 2022, όσο και με άλλες εταιρείες με τις οποίες σταμάτησε τη συνεργασία.

Έτσι, μετά τη συμφωνία τον περασμένο μήνα με την εταιρεία ICB για την ανάπτυξη monobrand καταστημάτων KENDALL + KYLIE με τη μορφή του Master Franchising σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία, η Folli Follie ανακοίνωσε τη Δευτέρα μία δεύτερη συμφωνία -με την ICB και τη Blue Ocean- για το άνοιγμα των καταστημάτων BEVERLY HILLS POLO CLUB.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι ο Όμιλος FF Group θα ανοίξει με τη μορφή του Retail Franchise τουλάχιστον 12 καταστήματα στα επόμενα τρία χρόνια σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε ήδη τις πόρτες του τον Μάιο στο RING Mall, στη Σόφια, ενώ το δεύτερο αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούλιο στη Γλυφάδα, επί της οδού Α. Μεταξά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Folli Follie: Οι νέες συμφωνίες με αμερικανικά brands και οι επόμενες κινήσεις για το σχέδιο εξυγίανσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider