Οικογένεια Γουόλτον: Πούλησαν μετοχές της Walmart αξίας 2,1 δισ. δολαρίων από την αρχή της χρονιάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικογένεια Γουόλτον: Πούλησαν μετοχές της Walmart αξίας 2,1 δισ. δολαρίων από την αρχή της χρονιάς
Walton Family Holdings Trust πούλησε μετοχές συνολικής αξίας 430 εκατ. δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα

Συνολικά 16,7 εκατ. μετοχές Walmart Inc. πούλησαν από την αρχή της χρονιάς τα μέλη της οικογένειας Walton, των ιδρυτών της αμερικάνικης αλυσίδας πολυκαταστημάτων Walmart - και πλουσιότερης οικογένειας του κόσμου - καθώς προσπαθούν να εξισορροπήσουν τα ποσοστά τους στην εταιρεία, μετά τα εταιρικά buybacks.

Η Walton Family Holdings Trust πούλησε μετοχές συνολικής αξίας 430 εκατ. δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα, ανεβάζοντας την αξία των πωλήσεων στα 2,1 δισ. δολάρια από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με έκθεση που κατέθεσαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ οι Άλις, Ρομπ και Τζιμ Γουόλτον.

Οι πρόσφατες πωλήσεις «είναι συνεπείς με την προσπάθεια της εταιρείας να διατηρήσει μία αρμόζουσα ισορροπία ιδιοκτησίας μετοχών μεταξύ των μελών της οικογένειας και ανεξάρτητων μετόχων, με την αντιστάθμιση πιθανών αυξήσεων ποσοστού ιδιοκτησίας και βοηθώντας τη χρηματοδότηση φιλανθρωπικών σκοπών» ανέφερε σε δήλωση του εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η οικογένεια έχει στην κυριότητα της σχεδόν τις μισές από το σύνολο των υφιστάμενων μετοχών, μέσω του Trust και της Walton Enterprises. Μέσω του προγράμματος buyback, η Walmart έχει αγοράσει 37,4 δισ. μετοχές από το 2015. Αυτό το διάστημα η μετοχή έχει καταγράψει άνοδο 64%, άνοδος που έχει αυξήσει τη συνολική περιουσία της οικογένειας στα 216 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider