ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 14 ευρώ τοποθετεί την τιμή-στόχο η Euroxx

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 14 ευρώ τοποθετεί την τιμή-στόχο η Euroxx
Κάλυψη για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ξεκινά η Euroxx Securities θέτοντας τιμή-στόχο τα 14 ευρώ και σύσταση «overweight».

Κάλυψη για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ξεκινά η Euroxx Securities θέτοντας τιμή-στόχο τα 14 ευρώ και σύσταση «overweight».

Σε έκθεση με ημερομηνία 11 Ιουνίου, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος με εκτιμώμενο ανεκτέλεστο 3 δισ. ευρώ και αναμένεται να επωφεληθεί από την ώθηση που θα δοθεί σε ιδιωτικά και δημόσια έργα χάρη στα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης. Παράλληλα, επισημαίνει την ηγετική θέση που έχει η εταιρεία στις παραχωρήσεις καθώς ελέγχει ποσοστά 17% έως 100% σε τρεις ώριμες συμβάσεις παραχώρησης οδικών αξόνων και προσθέτει ότι τα πρόσφατα projects στο αεροδρόμιο Καστελλίου και στο καζίνο του Ελληνικού ενισχύουν την ορατότητα και προσφέρουν καλή έκθεση στον πολλά υποσχόμενο τουριστικό κλάδο.

Η Euroxx εκτιμά πως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει σημαντική παρουσία στον ελκυστικό εγχώριο τομέα των ΑΠΕ, μέσω του μεριδίου της, ύψους 37,3%, στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, τον μεγαλύτερο «παίκτη» στην ελληνική αγορά ΑΠΕ με εγκατεστημένη ισχύ 890 MW.

«Κατά την άποψή μας, η διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με διαφορετικά προφίλ ανάπτυξης και παραγωγής ταμειακών ροών, τη βοηθά να προστατευτεί καλύτερα απέναντι στην κυκλική μεταβλητότητα της ζήτησης για κατασκευαστικά έργα, μειώνοντας αποτελεσματικά το προφίλ ρίσκου της εταιρείας», σημειώνουν οι αναλυτές.

Η Euroxx εκτιμά πως οι παραχωρήσεις και οι ΑΠΕ θα οδηγήσουν την κερδοφορία του ομίλου σε επίπεδα ρεκόρ έως το 2024. Επίσης, η ρευστότητα από τις οδικές παραχωρήσεις θα επιτρέψει τη γρήγορη απομόχλευση και τη επιστροφή στα μερίσματα μετά το 2023.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί πως η αγορά υποεκτιμά τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider