Διεθνή
09-06-2021 | 12:06

Η Fastly αποδίδει τη χθεσινή βλάβη σε σφάλμα λογισμικού

Newsroom
Μοιράσου το
Η Fastly αποδίδει τη χθεσινή βλάβη σε σφάλμα λογισμικού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε σφάλμα λογισμικού απέδωσε η Fastly την βλάβη που προκλήθηκε χθες στους ιστότοπους πολλών ειδησεογραφικών μέσων σε όλο τον κόσμο, ανακοινώνοντας ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από σφάλμα λογισμικού (bug) όταν ένας από τους πελάτες της άλλαξε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του.

Η βλάβη, που επηρέασε πολλούς ιστότοπους σε παγκόσμιο επίπεδο, προκάλεσε ερωτήματα για την εξάρτηση του διαδικτύου από λίγες μόνο εταιρείες.

«Η βλάβη ήταν ευρεία και σοβαρή και λυπούμαστε πραγματικά για τις επιπτώσεις της στους πελάτες μας και σε όσους βασίζονται σε αυτούς», επεσήμανε η Fastly σε ανάρτησή της την οποία υπογράφει ο Νικ Ρόκγουελ, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένη για το πρόβλημα αυτό.

Η Fastly τόνισε ότι θα εξετάσει και θα δώσει εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους δεν εντόπισε το σφάλμα του λογισμικού στη διάρκεια των ελέγχων που διεξήγαγε.

Η εταιρεία εξήγησε ότι το bug βρισκόταν σε μια ενημέρωση λογισμικού που έστειλε στους πελάτες της στις 12 Μαΐου και ενεργοποιήθηκε όταν ένας από τους πελάτες της έκανε αλλαγές στις ρυθμίσεις, προκαλώντας τη δυσλειτουργία του προγράμματος η οποία επηρέασε το 85% του δικτύου της. Η εταιρεία εντόπισε το πρόβλημα ένα λεπτό αφού σημειώθηκε και οι τεχνικοί της το έλυσαν στις 13:27. «Μέσα σε 49 λεπτά το 95% του δικτύου μας λειτουργούσε κανονικά», εξήγησε η Fastly.

Εχθές, αμέτρητες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon.com, Reddit, Spotify και Twitch, καθώς και μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων όπως οι Guardian, Bloomberg, BBC, Financial Times, New York Times, Le Monde και CNN διέκοψαν τη λειτουργία τους για περίπου μία ώρα, ενώ πεσμένο ήταν και το site της βρετανικής κυβέρνησης gov.uk.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.