«Επεσαν» αμέτρητες ιστοσελίδες - Λύθηκε το πρόβλημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Επεσαν» αμέτρητες ιστοσελίδες - Λύθηκε το πρόβλημα
Αμέτρητες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των Reddit, Spotify και Twitch, καθώς και μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων όπως οι Guardian, BBC, Financial Times έχουν προσωρινά διακόψει τη λειτουργία τους.

Αμέτρητες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon.com, Reddit, Spotify και Twitch, καθώς και μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων όπως οι Guardian, Bloomberg, BBC, Financial Times, New York Times, Le Monde και CNN διέκοψαν τη λειτουργία τους για περίπου μία ώρα. Πεσμένο ήταν και το site της βρετανικής κυβέρνησης gov.uk.

Ένα τεχνικό πρόβλημα στην Fastly, έναν δημοφιλή πάροχο CDN, φαίνεται πως ήταν η αιτία. Στην ιστοσελίδα της η Fasty επιβεβαίωσε το πρόβλημα και τη διακοπή, ενώ διαβεβαιώνει πως εργάζεται πάνω στην επιδιόρθωση του προβλήματος.

«Η λύση βρέθηκε και εφαρμόζεται» ανέφερε η εταιρεία.

Η μακρά λίστα με τις ιστοσελίδες που είχαν «πέσει» περιλαμβάνει επίσης τις Stack Overflow, GitHub, Hulu, HBO Max, Quora, PayPal, Vimeo και Shopify.

Τι είναι τα CDNs

Τα δίκτυα διανομής περιεχομένου (CDNs) είναι βασικό στοιχείο της υποδομής του διαδικτύου. Οι παραπάνω επιχειρήσεις διαθέτουν παγκόσμια δίκτυα server ούτως ώστε να βελτιώνουν την απόδοση και τη διαθεσιμότητα των διαδικτυακών υπηρεσιών. Τα CDNs λειτουργούν ως proxy servers και αποθηκεύουν προσωρινά κάποια δεδομένα όσο πιο κοντά γίνεται στον τελικό χρήστη. Για παράδειγμα, το περιεχόμενο των μίντια συχνά αποθηκεύεται σε έναν CDN server κοντά στον χρήστη έτσι ώστε να μην χρειάζεται να «επικοινωνεί» με τον αρχικό server κάθε φορά που φορτώνει μια ιστοσελίδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider