Η Βρετανία κινείται για αποζημιώσεις ταξιδιωτών των Ryanair - BA

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Βρετανία κινείται για αποζημιώσεις ταξιδιωτών των Ryanair - BA
«Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες δεν σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να χάνουν τα χρήματα τους» σημειώνει η αρχή ανταγωνισμού και αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αρχή ανταγωνισμού και αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) ξεκίνησε έρευνα για λήψη μέτρων κατά της Ryanair και της British Airways, μετά από την αποτυχία των δύο αεροπορικών εταιριών να παράσχουν αποζημιώσεις στους επιβάτες τους που τους απαγορεύτηκε να ταξιδέψουν λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Μέσα στην περίοδο των lockdown, η British Airways πρόσφερε στους επιβάτες πτήσεων της που ακυρώθηκαν λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό τη δυνατότητα να κλείσουν διαφορετικά πτήση, ενώ παρόμοια δυνατότητα έδωσε στο επιβατικό κοινό και η Ryanair.

Ο επικεφαλής της CMA, Αντρέα Κοσκέλι, ανέφερε πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες δεν σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να χάνουν τα χρήματα τους επειδή υπάκουσαν στα μέτρα για τον κορονοϊό.

«Οι καταναλωτές έκανα τις κρατήσεις τους και δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν εξαιτίας συνθηκών που ήταν εξ ολοκλήρου εκτός του δικού τους ελέγχου. Πιστεύουμε πως αυτοί οι άνθρωπο πρέπει να πάρουν τα χρήματα τους πίσω» σημείωσε στη δήλωση του ο Κοσκέλι.

Από την πλευρά της, η British Airways τόνισε πως «είναι απίστευτο πως η κυβέρνηση προσπαθεί να τιμωρήσει περισσότερο μια βιομηχανία που είναι ήδη στα "πατώματα", μετά από την απαγόρευση ουσιαστικών πτήσεων εδώ και ένα χρόνο τώρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αεροπορικές εταιρείες ΗΠΑ-Βρετανία: Καλούν για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider