Nestle: Παραδέχεται ότι το 60% των προϊόντων της δεν είναι υγιεινά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nestle: Παραδέχεται ότι το 60% των προϊόντων της δεν είναι υγιεινά
Ποσοστό άνω του 60% των τροφίμων και ποτών που πουλά δεν προκρίνονται στα υγιεινά από το αυστραλιανό σύστημα αξιολόγησης.

Η Nestle, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, παραδέχτηκε ότι το 60% των τροφίμων και ποτών που πουλά δεν εντάσσονται στην κατηγορία των υγιεινών προϊόντων, όπως μετέδωσαν οι Financial Times. Επίσης παραδέχτηκε ότι κάποια από τα τρόφιμά της δεν θα γίνουν ποτέ υγιεινά, «όσο και να καινοτομήσουμε».

Σε μια παρουσίαση που κυκλοφόρησε μεταξύ των στελεχών της εταιρείας, αναφέρεται ότι μόλις το 37% των τροφίμων και ποτών της Nestle, εξαιρουμένων των ζωοτροφών και των προϊόντων ιατρικής διατροφής, έχουν βαθμολογία 3,5 αστέρια και πάνω στο αυστραλιανό σύστημα αξιολόγησης τροφίμων. Η εταιρεία θεωρεί τα 3,5 αστέρια ως τον «αναγνωρισμένο ορισμό υγείας». Το σύστημα αξιολογεί προϊόντα σε κλίμα 5 αστεριών και χρησιμοποιείται από διεθνείς ομίλους ως δείκτης.

Η εταιρεία, η οποία παράγει τα brands Kit Kat, Maggi και Nescafe, δέχτηκε μεγάλη κριτική στα social media για τη χαμηλή αξιολόγηση στο σύστημα της Αυστραλίας. Σύμφωνα με την παρουσίαση, το 70% των προϊόντων της δεν κατάφεραν να περάσουν το όριο, με τα ποτά να φτάνουν το 90%, εξαιρουμένου του καφέ. Καλύτερη επίδοση είχαν τα νερά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα με το 82% των νερών και το 60% των γαλακτοκομικών προϊόντων να κινούνται πάνω από το όριο.

Εκπρόσωπος της Nestle Ινδίας είπε ότι η εταιρεία πιστεύει πως η θρεπτική διατροφή είναι θεμελιώδης ανάγκη για μια εταιρεία τροφίμων και πως εργάζεται για τη βελτίωση των θρεπτικών συστατικών των προϊόντων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider