Deutsche Bank: Το νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας για μετά το πέρας της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Το νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας για μετά το πέρας της πανδημίας
Η τράπεζα θα επιτρέπει στο προσωπικό της να διαμοιράζουν τις ώρες δουλειάς ανάμεσα στο γραφείο και στο σπίτι, αναφέρεται σε ένα υπόμνημα της.

Η Deutsche Bank παρουσίασε το νέο εργασιακό της μοντέλο εξ αποστάσεως, δηλώνοντας πως θα εφαρμόσει ένα υβριδικό μοντέλο για το προσωπικό της όταν οι συνθήκες της πανδημίας επιτρέψουν την επιστροφή στους χώρους δουλειάς.

Η τράπεζα θα επιτρέπει στο προσωπικό της να διαμοιράζουν τις ώρες δουλειάς ανάμεσα στο γραφείο και στο σπίτι, αναφέρεται σε ένα υπόμνημα της το οποίο επικαλείται το Bloomberg και είναι υπογεγραμμένο από τον CEO Christian Sewing και τον επικεφαλής του HR Michael Ilgner.

H διοίκηση κάθε τμήματος θα παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες «στην πορεία» στην τράπεζα, για το πως θα πρέπει να εφαρμοστεί η νέα πολιτική, αναφέρεται. Τον Απρίλιο, ο CFO James von Moltke δήλωσε ότι ένα ποσοστό 40-60% τηλεργασία είναι λογικό να υπάρχει.

«Πρέπει να βρούμε την σωστή ισορροπία η οποία θα μας κάνει όλους πιο αποτελεσματικούς και ακριβείς», αναφέρεται στο υπόμνημα. «Για να στηρίξουμε τους νέους τρόπους εργασίας θα κάνουμε στοχευμένες επενδύσεις στο real estate μας και θα αναβαθμίσουμε την ψηφιακή υποδομή για να διευκολύνουμε την επαυξημένη συνεργασία».

Μειωμένος γραφειακός χώρος

Η Deutsche Bank επανειλημμένα έχει υπογραμμίσει πως επιθυμεί να περικόψει τα κόστη μειώνοντας τους γραφειακούς χώρους καθώς η πανδημία έχει δείξει πως η αύξηση της τηλεργασίας δεν μειώνει την παραγωγικότητα. Η τράπεζα αναμένει να επιτύχει «περαιτέρω εξοικονόμηση» μέσα από έναν επιταχυνόμενο «εξορθολογισμό του χαρτοφυλακίου real estate» της, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε τον Απρίλιο.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των HSBS και UBS περικόπτουν τους γραφειακούς χώρους τους καθώς αναγνωρίζουν την επιθυμία των εργαζομένων για μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην δουλειά και στις οικογενειακές υποχρεώσεις, με το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης. Αυτό τους διαχωρίζει από κάποιες αμερικανικές τράπεζες, με τον CEO της Goldman Sachs David Solomon να έχει αποκαλέσει κάποτε την τηλεργασία ως μια «παρέκκλιση».

Ακόμα, η Deutsche Bank επίσης υπογράμμισε πως περιμένει όλο το προσωπικό να προσέρχεται στο γραφείο από καιρού εις καιρόν.
«Η βάση μας πάντα θα είναι το γραφείο», αναφέρεται στο υπόμνημα. «Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ανυπομονούμε πολύ να καλωσορίσουμε και πάλι πίσω τις ομάδες μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider