Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά επικίνδυνη προς το παρόν η μουσική στην εστίαση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρδαλιάς: Εξαιρετικά επικίνδυνη προς το παρόν η μουσική στην εστίαση
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς
Με έντονους τόνους σχολίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τις πληροφορίες για «αντάρτικο» αναφορικά με τη μουσική στην εστίαση, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή.

Με έντονους τόνους σχολίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τις πληροφορίες για «αντάρτικο» αναφορικά με τη μουσική στην εστίαση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή.

Λογικές «αντάρτικου» είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας ότι «ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του».

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης είχε ανακοινώσει ότι την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 από τις 21.00 - 23.45, τα μαγαζιά εστίασης θα παίξουν μουσική, κάνοντας μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας.

«Την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει κάνει τόσες θυσίες, έχουμε θρηνήσει τόσα θύματα, δεν μπορεί σε μια ευνομούμενη πολιτεία να συζητάμε για λογικές αντάρτικου. Υπάρχουν νόμοι και οι νόμοι θα πρέπει να εφαρμοστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της απόφασης τόνισε ότι η μουσική αυξάνει το ρίσκο μετάδοσης του ιού, κάτι που έχει αποδειχθεί από μεγάλα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα παγκοσμίως, επισημαίνοντας ότι " δεν είναι τυχαίο που ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής εκφράζουν τους ενδοιασμούς τους για τη χρήση της".

«Η μουσική συνδυάζεται με τραγούδι -άρα περισσότερα σταγονίδια στον αέρα- χορό και αλκοόλ, που είθισται να συνοδεύονται με χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων», εξήγησε.

Τέλος, ανέφερε ότι «η μουσική θα επανέλθει νωρίτερα απ’ ότι ίσως περιμένουν ορισμένοι» και πάντα ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα.

«Είμαστε σε μία πολύ καλή κατάσταση, σε μία κρίσιμη καμπή. Λογικές αντάρτικου, όσο κι αν κρύβουν μια αγωνία για κάποιες επαγγελματικές ομάδες, θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι ειδικά στο θέμα της μουσικής είναι εξαιρετικά επικίνδυνες», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η τηλεργασία μειώνεται στο 25% από το 50% τον Ιούνιο, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποιες δραστηριότητες επαναλειτουργούν από 31 Μαΐου - Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Μαγιορκίνης: Δεν αρχίζει άμεσα ο εμβολιασμός των 12-15 ετών στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider