Πέντε ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν προσφορές για το WiFi4GR 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέντε ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν προσφορές για το WiFi4GR 
Cosmote, Vodafone, Wind, Intracom και IBM θα διεκδικήσουν το έργο ύψους 18,425 εκατ. ευρώ  

Πέντε φαίνεται να είναι οι ενδιαφερόμενοι που κατέβηκαν στον διαγωνισμό του «WiFi4GR –Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο» τον οποίο τρέχει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με σκοπό τη δημιουργία 2.500 δωρεάν Wi-Fi Hotspots σε όλη την Επικράτεια.

Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι που θα διεκδικήσουν το έργο ύψους 18,425 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και προαίρεσης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Cosmote, Vodafone, Wind, Intracom και IBM οι οποίοι και κατέθεσαν χθες προσφορές.

Να υπενθυμίσουμε ότι το φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης – WiFi (Hotspots) στο διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές με διασπορά σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και η υποστήριξη λειτουργίας τους για τρία χρόνια.

Ειδικότερα θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση 5.600access points, τα οποία θα κατανεμηθούν σε περίπου δύο χιλιάδες πεντακόσιες(2.500) περιοχές ασύρματης πρόσβασης, σε όλη την επικράτεια ώστε να παρασχεθεί η δυνατότητα δωρεάν και χωρίς όρους που εισάγουν διακρίσεις, ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε υπαίθριους ή/και κλειστούς δημόσιους χώρους.

Τα σημεία εγκατάστασης των ασύρματων σημείων ευρυζωνικής πρόσβασης θα υποδειχθούν από τους Δήμους και μπορεί να περιλαμβάνουν χώρους συνάθροισης κοινού, αναμονής- μετακίνησης, εκδηλώσεων, σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Στόχος είναι άλλωστε η κατανομή σε όσο το δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική έκταση.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι το έργο θα εκτελεστεί με τη Σύναψη Συμφωνιών Πλαίσιο με 3 φορείς και στη συνέχεια θα συναφθούν πολλαπλές εκτελεστικές συμβάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider