«Νίκη» για την Amazon στην ΕΕ - Δεν θα πληρώσει το πρόστιμο των 250 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Νίκη» για την Amazon στην ΕΕ - Δεν θα πληρώσει το πρόστιμο των 250 εκατ. ευρώ
«Χαιρόμαστε για την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία ανταποκρίνεται με τη σταθερή θέση μας πως έχουν εφαρμοστεί όλοι οι νόμοι και πως η Amazon δεν δέχτηκε ειδική μεταχείριση».

Την έφεση που είχε κάνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κέρδισε η Amazon με αποτέλεσμα να «γλιτώσει» το πρόστιμο των 250 εκατ. ευρώ σε φόρους προς το Λουξεμβούργο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, το γενικό δικαστήριο της Ευρώπης αποφάσισε πως η Κομισιόν δεν κατάφερε να αποδείξει την κατηγορία πως «υπήρξε παράνομη φοροελάφρυνση».

«Χαιρόμαστε για την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία ανταποκρίνεται με τη σταθερή θέση μας πως έχουν εφαρμοστεί όλοι οι νόμοι και πως η Amazon δεν δέχτηκε ειδική μεταχείριση» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Πρόκειται για τη δεύτερη δικαστική απόφαση σε διάστημα λίγων μηνών που δικαιώνει τεχνολογική εταιρεία από κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για φοροδιαφυγή / φοροελάφρυνση. Το Ιούλιο, είχε δικαιωθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Apple, η οποία είχε κατηγορηθεί για φοροελαφρύνσεις στην Ιρλανδία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων τον Μάιο, σε συνεργασία με την Amazon - Σε τεχνολογίες ψηφιακού νέφους

Άνω των εκτιμήσεων τα κέρδη και τα έσοδα της Amazon

Εργαζομένοι Amazon: Παράνομες ενέργειες εμπόδισαν την «ελεύθερη και δίκαιη» διεξαγωγή εκλογών

gazzetta
gazzetta reader insider insider