Intralot: Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intralot: Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους
Η επιδιωκόμενη συνολική συμφωνία για ομόλογα ύψους 750 εκατ. ευρώ. Πώς προχωράνε οι επαφές, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη με τους ομολογιούχους, με στόχο τη συνολική κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρείας.

«Η διοικητική ομάδα της Εταιρείας κατέβαλλε σημαντική προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους, προκειμένου να βελτιστοποιήσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση, μέσω μίας συναλλαγής που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2021», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης, κατά την ενημέρωση για τα οικονομικά αποτελέσματα του γκρουπ.

Όπως είναι γνωστό, οι διαδικασίες αφορούν ομολογίες (Senior Unsecured Notes) του 2021 και ομολογίες (Senior Unsecured Notes) του 2024, συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ, με το ομόλογο των 250 εκατ. ευρώ να λήγει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Η Εταιρία προχωράει στις σχετικές ενέργειες προκειμένου να υλοποιήσει την προτεινόμενη αναδιάρθρωση των Ομολογιών 2021 και 2024, ενώ παράλληλα παραμένει διαθέσιμη για συζητήσεις με άλλους ομολογιούχους. Η Εταιρία θα παράσχει νέα ενημέρωση αναφορικά με τα επόμενα βήματα στο αμέσως προσεχές διάστημα», αναφέρεται σχετικά.

Όπως σημειώνεται και στην ετήσια οικονομική έκθεση της Intralot, «τον Ιανουάριο 2021, η INTRALOT σύναψε σύμβαση δέσμευσης Lock-Up με μία ad hoc ομάδα ομολογιούχων η οποία κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 75% επί του συνόλου των ομολογιών τύπου Senior Unsecured Notes συνολικού ύψους €250 εκατ. και λήξεως το 2021 H Συμφωνία Lock-Up προβλέπει είτε τη συναινετική ανταλλαγή των Ομολογιών 2021 με νέα ομόλογα συνολικής ονομαστικής αξίας €205 εκατ. και λήξεως 2025 που θα εκδοθούν από τη θυγατρική του Ομίλου Intralot Inc., εφόσον θα δεσμεύονταν στη Συμφωνία Lock-Up ομολογιούχοι κάτοχοι ποσοστού τουλάχιστον 90% της ονομαστικής αξίας των Ομολογιών 2021, είτε την προσφυγή της Εταιρίας σε δικαστικό συμβιβασμό Αγγλικού δικαίου με τη συναίνεση του Ad Hoc Group. Μετά το πέρας της Λήξης της Προθεσμίας που είχε τεθεί στη Σύμβαση Lock-Up, έχουν υπογράψει ή προσχωρήσει στη Συμφωνία Lock-Up νομικά ή φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ποσοστό 82,76% επί της συνολικής ονομαστικής αξίας των Ομολογιών 2021».

Η Εταιρία θεωρεί πως «η έκβαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της προτεινόμενης συναλλαγής. Με το υφιστάμενο υψηλό επίπεδο υποστήριξης της Συμφωνίας Lock-up από τους κατόχους των Ομολογιών 2021, η Εταιρία είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να υλοποιήσει την Ανταλλαγή Ομολογιών του 2021 μέσω μιας συναινετικής διαδικασίας. Για το λόγο αυτό έχει προχωρήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών σε διαπραγματεύσεις με το Ad Hoc Group για την επίτευξη μίας εναλλακτικής συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στα μέρη την αναδιάρθρωση των ομολογιών αυτών χωρίς την προσφυγή στο scheme of arrangement. Οι διαπραγματεύσεις αυτές βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο και η Εταιρία πιστεύει ότι σύντομα θα μπορέσει να προβεί σε νέα ανακοίνωση επί του θέματος. Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια προσφυγή προς δικαστικό συμβιβασμό (scheme of arrangement) παραμένει ως μία επιπρόσθετη δυνατή επιλογή. Ο δικαστικός συμβιβασμός Αγγλικού δικαίου (scheme of arrangement) είναι μία διαδικασία που προβλέπεται από τον Εταιρικό Νόμο 2006 (Companies Act 2006) και επιτρέπει σε μία εταιρία να έρθει σε συμβιβασμό με τους πιστωτές της (ή κάποια κατηγορία πιστωτών) με στόχο την αναδιάρθρωση του συνόλου ή μέρους του χρέους της και την εξυγίανσή της. Για το scheme of arrangement αρκεί η συναίνεση πιστωτών που κατέχουν τουλάχιστον το 75% του χρέους μίας εταιρίας και η σχετική συμφωνία επικυρώνεται από το αρμόδιο δικαστήριο».

Παράλληλα η Εταιρία θα προτείνει και την «ανταλλαγή ομολογιών τύπου Senior Unsecured Notes ύψους €500 εκατ. λήξεως το 2024 (Χρηματοδότηση Β/Ομολογίες 2024) με έως 49% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας (TopCo) που θα κατέχει εμμέσως, κατά 100% ,τη θυγατρική του Ομίλου στις ΗΠΑ Intralot Inc. Σημειώνεται ότι μέλη του Ad Hoc Group κατέχουν και ποσοστό άνω του 13% της ονομαστικής αξίας των Ομολογιών 2024 και έχουν συμφωνήσει και εγγυηθεί με σχετική συμφωνία (Backstop Commitment Letter) που έχουν υπογράψει επίσης τον Ιανουάριο 2021, ότι θα συμμετάσχουν στην παραπάνω ανταλλαγή με την προσφορά Ομολογιών 2024 συνολικού ύψους τουλάχιστον €68 εκατ., έναντι ποσοστού 18,7% επί του μετοχικού κεφαλαίου της TopCo».

Σημειώνεται ότι «η σύναψη της Συμφωνίας Lock-up και του Backstop Commitment Letter αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια του Ομίλου να υλοποιήσει τις συγκεκριμένες συναλλαγές που θα μειώσουν σημαντικά το επίπεδο μόχλευσης του Ισολογισμού, θα επιμηκύνουν τη λήξη των ομολογιών και θα βελτιώσουν τη ρευστότητα του. Αυτό, θα διευκολύνει τον Όμιλο να εκτελέσει το επιχειρηματικό του σχέδιο και να αξιοποιήσει νέες ελκυστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες τόσο στον Λοταριακό κλάδο, όσο και στον κλάδο του Αθλητικού Στοιχηματισμού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intralot: Ζημιές 104,1 εκατ. ευρώ και μείωση εσόδων το 2020

gazzetta
gazzetta reader insider insider