«Πράσινο» ομόλογο 500 εκατ. ευρώ εκδίδει η Μυτιληναίος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο» ομόλογο 500 εκατ. ευρώ εκδίδει η Μυτιληναίος
Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του insider.gr για έκδοση 500 εκατ. ευρώ από τη Μυτιληναίος.

Στην έκδοση «πράσινου» ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ διάρκειας 5,5 ετών προχωράει ο όμιλος Μυτιληναίος όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης στο Χρηματιστήριο, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του insider.gr

Η εισηγμένη έδωσε εντολή στις BNP Paribas, Citigroup, και HSBC ως Γενικούς Συντονιστές (Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) να διοργανώσουν εξ’ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.(TICKER: MYTIL)(η «Εταιρεία»), μία από τις κορυφαίες βιομηχανικές και ενεργειακές εταιρείες παγκοσμίως, με πιστοληπτική αξιολόγησηBB-/BB (S/F) έχει δώσει εντολή στις BNP Paribas, Citigroup, και HSBC ως Γενικούς Συντονιστές (Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) να διοργανώσουν για λογαριασμό της μία σειρά από εξ’αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές που επενδύουν σε τίτλους σταθερού εισοδήματος στην Ευρώπη, οι οποίες συναντήσεις θα ξεκινήσουν την 19ηΑπριλίου 2021.Υπό την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς, θα ακολουθήσει διάθεση πράσινων ομολογιών, χωρίς εξασφαλίσεις,ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με διάρκεια5,5 ετών(NCL/Μη Ανακλητές) (η «Έκδοση»και οι «Ομολογίες» αντίστοιχα).

Δεν δύναται να διασφαλιστεί ότι η Έκδοση θα πραγματοποιηθεί ή ότι θα έχει το προαναφερθέν μέγεθος ή ότι θα ολοκληρωθεί.

Η Εταιρεία προτίθεται να διαθέσει τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες για (i) την εξόφληση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, (ii) τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών, και (iii) την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

Ποσό αντίστοιχο με τα καθαρά κεφάλαια που θα αντληθούν από τις Ομολογίες θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση ή αναχρηματοδότηση, ολικά ή μερικά, Επιλέξιμων Πράσινων Έργων(συμπεριλαμβανομένων άλλων σχετικών υποστηρικτικών δαπανών), όπως προβλέπεται στο Πρόγραμμα Πράσινων Ομολογιών (Green Bond Framework) της Εταιρείας. Οι Ομολογίες θα διανεμηθούν στο πρότυπο του Regulation S. Ηλεκτρονική Netroad show παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider