Amazon: Κέρδισε την ιστορική «μάχη» - Δεν θα δημιουργηθεί συνδικάτο εργαζομένων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Κέρδισε την ιστορική «μάχη» - Δεν θα δημιουργηθεί συνδικάτο εργαζομένων
Περίπου 5.800 εργαζόμενοι είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν για τη δημιουργία συνδικάτου, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται τελικώς κοντά στο 55%.

Την πλειοψηφία στην ιστορική ψηφοφορία για τη - μη - δημιουργία της πρώτης συνδικαλιστικής ομοσπονδίας εργαζομένων της κέρδισε η Amazon, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

Οι εκλογές έκριναν το κατά πόσον οι εργαζόμενοι στην αποθήκη της στο Bessemer της Αλαμπάμα θα γίνονταν οι πρώτοι που θα εντάσσονταν σε κλαδική συνδικαλιστική ομοσπονδία εργαζομένων σε καταστήματα Λιανικής, Χονδρικής και Πολυκαταστήματα.

Σύμφωνα με το CNBC, παρότι η καταμέτρηση συνεχίζεται, το απόγευμα της Παρασκευής, η Amazon είχε συγκεντρώσει ήδη αρκετές ψήφους για να μην προχωρήσει η δημιουργία του συνδικάτου. Ήδη από την Πέμπτη το προβάδισμα της Amazon είχε γίνει εμφανές και το συνδικάτο έχει δεσμευθεί να αμφισβητήσει νομικά το αποτέλεσμα.

Το συνδικάτο κατηγορεί την Amazon, με βάση έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση του, ότι ασκούσε πίεση στα αμερικανικά ταχυδρομεία να εγκαταστήσουν την κάλπη εντός χώρου της εταιρείας και όχι σε χώρο εκτός του ελέγχου της. Παράλληλα, υπάλληλοι σημειώνουν ότι έλαβαν μέρος σε υποχρεωτικού χαρακτήρα συζητήσεις, ομαδικές και κατά μόνας, όπου στελέχη της εταιρείας μιλούσαν για τους "κινδύνους" για τους εργαζόμενους σε περίπτωση που επέλεγαν να συνδικαλιστούν.

Περίπου 5.800 εργαζόμενοι είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν, με τη συμμετοχή να κυμαίνεται τελικώς κοντά στο 55%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider