Η KPMG στην Ελλάδα καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης στα γραφεία της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η KPMG στην Ελλάδα καταργεί τα πλαστικά μιας χρήσης στα γραφεία της
Στόχος της εταιρείας είναι να μειωθεί η κατανάλωση και παραγωγή πλαστικών απορριμμάτων.

Την απόφασή της να καταργήσει τα πλαστικά μιας χρήσης στα γραφεία της στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε η KPMG.

Στόχος της εταιρείας είναι να μειωθεί η κατανάλωση και παραγωγή πλαστικών απορριμμάτων και να απελευθερωθεί από τη χρήση πλαστικού μιας χρήσεως έως το τέλος του 2021.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το μέτρο αυτό έρχεται να συμπληρώσει την πολιτική της στις δράσεις που πραγματοποιούνται για τη προστασία του περιβάλλοντος όπως ο καθαρισμός παραλιών στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Καθαρισμού Ακτών υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), την εσωτερική εκστρατεία ευαισθητοποίησης «Ημέρα δίχως Εκτύπωση» καθώς και διαγωνισμούς επιβράβευσης υπαλλήλων με οικολογική συνείδηση. Παράλληλα η KPMG στην Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία Global Climate Response, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η KPMG παγκοσμίως ανακοίνωσε την πρόθεσή της να έχει επιτύχει 50% μείωση των άμεσων και έμμεσων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) έως το 2030.

Ο Νίκος Βουνισέας, Senior Partner της KPMG δηλώνει: «H ευθύνη των εταιρειών απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον αντικατοπτρίζεται όλο και πιο συχνά στην κουλτούρα του επιχειρείν καθιστώντας όλους εμάς υπεύθυνους για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο αύριο. Ο σκοπός μας ως εταιρεία μας έχει ως οδηγό να εργαζόμαστε με ακεραιότητα και υπεύθυνα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δημιουργώντας παράλληλα ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Η απόφασή μας να σταματήσουμε τη χρήση του πλαστικού μιας χρήσεως στα γραφεία μας αποτελεί φυσική συνέπεια και έκφραση της εταιρικής μας υπευθυνότητας απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider