Διεθνή
02-04-2021 | 09:59

Πήρε... αύξηση 18% πέρυσι ο Larry Fink της BlackRock - Στα $29,85 εκατ. οι αποδοχές του

Newsroom
Μοιράσου το
Πήρε... αύξηση 18% πέρυσι ο Larry Fink της BlackRock - Στα $29,85 εκατ. οι αποδοχές του
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το ποσό των 29,85 εκατομμυρίων δολαρίων κέρδισε πέρυσι ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock Larry Fink, που αντιστοιχεί σε αύξηση αποδοχών κατά 18% για έναν από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Wall Street.

Η... αύξηση του Fink έρχεται σε μια χρονιά στην οποία η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο προσέλκυσε κεφάλαια 391 δισ. δολαρίων και πήρε προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της καθώς οι αγορές επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού και ο πόλεμος προμηθειών αναστάτωσε τη βιομηχανία των επενδύσεων. Στη διάρκεια της αναταραχής, η Federal Reserve ανέθεσε στην BlackRock να τη βοηθήσει στην αγορά ομολόγων και κεφαλαίων στο πλαίσιο μιας σειράς παρεμβάσεων για την τόνωση των αγορών.

Η BlackRock, η οποία έχει υπό διαχείριση assets αξίας $8,7 τρισ., είναι περισσότερο γνωστή για μια εκτεταμένη σειρά ETFs που διαπραγματεύονται γρήγορα και παρακολουθούν δείκτες. 

Η αμοιβή του Fink για το 2020 περιλαμβάνει 9,5 εκατ. δολάρια σε μετρητά, 18,85 εκατ. δολάρια σε μετοχές και άλλα κίνητρα και βασικό μισθό 1,5 εκατ. δολαρίων.

Ο Πρόεδρος Robert Kapito, ο διευθυντής λειτουργιών Robert Goldstein και ο οικονομικός διευθυντής Gary Shedlin ήταν μεταξύ των ανώτερων στελεχών που είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται. Ο επικεφαλής διεθνούς και εταιρικής στρατηγικής Mark Wiedman, κέρδισε 24% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.