Ελλάδα
30-03-2021 | 14:37

Χατζηθεοδοσίου: Tο άνοιγμα της αγοράς θα κάνει καλό στον κόσμο

Newsroom
Μοιράσου το
Χατζηθεοδοσίου: Tο άνοιγμα της αγοράς θα κάνει καλό στον κόσμο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι λογικό το άνοιγμα του λιανεμπορίου, την ίδια στιγμή, όλοι επίσης καταλαβαίνουμε ότι τα οικονομικά μέσα της κυβέρνησης στερεύουν, είπε μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, «εδώ και πέντε μήνες ζητάμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με προσοχή, με το click in shop, το οποίο θα ήταν μία όαση για τις επιχειρήσεις και θα βοηθούσε και τον κόσμο ο οποίος δεν αντέχει κλεισμένος μέσα, φαίνεται πως σήμερα παρά τα επιδημιολογικά δεδομένα, αυτή είναι η λύση τόσο για τον κόσμο όσο και για τις επιχειρήσεις».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου χαρακτήρισε λάθος προσέγγιση ότι, στο άνοιγμα του Δεκεμβρίου, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στην κίνηση των μεγάλων εμπορικών κέντρων κι όχι των μικρών μαγαζιών, η οποία όπως είπε τώρα αποκαθίσταται, «καθώς 31/3 λήγει η παράταση των επιταγών και θα έχουμε ρεκόρ ακάλυπτων επιταγών».

Πρόσθεσε ότι το άνοιγμα της αγοράς θα κάνει καλό στον κόσμο και από επιδημιολογικής άποψης, αφού από τη στιγμή που δεν είναι ανοιχτά τα μαγαζιά ο κόσμος είναι στις πλατείες και στα πάρκα, κι όπως είπε χαρακτηριστικά, ζούμε ένα lockdown που μόνο lockdown δεν είναι γιατί και η κίνηση στους δρόμους είναι πολύ μεγάλη και η κίνηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη, άρα το άνοιγμα των καταστημάτων θα αποτελέσει και διέξοδο και οικονομική δυνατότητα αντοχής γιατί όπως επεσήμανε, «αυτός ο ένας χρόνος σε μία οικονομία που είχε πριν 10 χρόνια μνημονίων δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί και αποτελεί ανάσα η στήριξη των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση».

Σε ερώτηση, για το ποιος δεν θέλει να υπάρχει διαχωρισμός στην Ελλάδα μεταξύ των μικρών εμπορικών καταστημάτων και των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου είπε ότι «χρειάζεται να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον της οικονομίας στη χώρα μας, οι 99 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή η εισβολή μεγάλων επιχειρήσεων στη θέση τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τον κλάδο των ηλεκτρονικών καταστημάτων που κατά την περίοδο της πανδημίας το 85% των πωλήσεων ανήκει σε σχεδόν 5 επιχειρήσεις», καταλήγοντας πως είναι πολιτική απόφαση το προς που θα στραφεί η οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.