Γιατί η Attica Group αντλεί 70 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί η Attica Group αντλεί 70 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες
Πρόκειται για χρηματοδοτική ενίσχυση που θα επιτρέψει στο γκρουπ να υλοποιήσει τα επενδυτικά του σχέδια, τόσο με σκοπό τη χρηματοδότηση έως 70% του συνολικού τιμήματος ναυπήγησης και αγοράς 3 επιβατηγών ταχύπλοων πλοίων.

Κεφάλαια που συνολικά αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο γνωστός ακτοπλοϊκός όμιλος Attica Group τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας. Πρόκειται για χρηματοδοτική ενίσχυση που θα επιτρέψει στο γκρουπ να υλοποιήσει τα επενδυτικά του σχέδια, τόσο με σκοπό τη χρηματοδότηση έως 70% του συνολικού τιμήματος ναυπήγησης και αγοράς τριών επιβατηγών ταχύπλοων πλοίων τύπου AERO Catamaran, όσο και για την προσαρμογή της Attica Group στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία.

Ειδικότερα, η Attica Group υπέγραψε δανειακή σύμβασης με την Άλφα Τράπεζα Ανώνυμος Εταιρεία και τον οργανισμό εξαγωγικών πιστώσεων της Νορβηγίας Eksportkreditt Norge AS με την εγγύηση της Norwegian Export Credit Guarantee Agency, για την κάλυψη κοινού ομολογιακού δανείου που θα εκδοθεί από 100% θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, μέχρι ποσού 14,7 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη χρηματοδότηση έως 70% του συνολικού τιμήματος ναυπήγησης και αγοράς (pre-delivery & post-delivery finance), τριών επιβατηγών ταχύπλοων πλοίων τύπου AERO Catamaran, βάσει της ήδη ανακοινωθείσας συμφωνίας με το ναυπηγείο Brødrene Aa της Νορβηγίας. Σημειώνεται ότι, όπως η εισηγμένη σημειώνει, πέραν της πιστοληπτικής ικανότητας του ομίλου, κριτήρια επιλεξιμότητας για τη χρηματοδότηση της εν λόγω επένδυσης αποτέλεσαν και κριτήρια βιώσιμης ανάπτυξης (ESG), αφού τα τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονης αισθητικής Aero Catamaran, τα οποία θα δρομολογηθούν στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, θα συντελέσουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στη μείωση του χρόνου ταξιδιού, στην αύξηση της μεταφορικής ικανότητας, και τελικά στην οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών.

Επιπρόσθετα, προχώρησε και στη σύναψη συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς για την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου πενταετούς διάρκειας ύψους έως 55 εκατ. ευρώ. Τα νέα κεφάλαια, που διατίθενται για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς, θα ενισχύσουν σημαντικά τη διαθέσιμη ρευστότητα του ομίλου και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην επιτάχυνση του επενδυτικού σχεδιασμού του, συμπεριλαμβανομένων ενεργειών για την προσαρμογή στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση, οι συγκεκριμένες συμφωνίες αφενός αναδεικνύουν τη δυνατότητα της Attica Group να αντλεί χρηματοδότηση από ελληνικά και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας, αλλά και την διάθεση των τραπεζών έναντι του νευραλγικού κλάδου της ακτοπλοΐας και τη σημασία του για τη νησιωτικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider