Adidas: Αύξηση των πωλήσεων στο δ' τρίμηνο, αναμένει ισχυρή ανάκαμψη το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Adidas: Αύξηση των πωλήσεων στο δ' τρίμηνο, αναμένει ισχυρή ανάκαμψη το 2021
Η Adidas ανακοίνωσε ότι επέστρεψε σε ήπια ανάπτυξη, σε σταθερές ισοτιμίες, στο δ' τρίμηνο του 2020, με ώθηση από το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις λιανικές πωλήσεις.

Η Adidas ανακοίνωσε ότι επέστρεψε σε ήπια ανάπτυξη, σε σταθερές ισοτιμίες, στο δ' τρίμηνο του 2020, με ώθηση από το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις λιανικές πωλήσεις και πως αναμένει ισχυρή ανάκαμψη στα έσοδα, στα καθαρά κέρδη και στα περιθώρια το 2021.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών κατέγραψε πωλήσεις 5,55 δισ. ευρώ στο δ' τρίμηνο, αυξημένες κατά 1% σε ετήσια βάση μετά την προσαρμογή στις συναλλαγματικές επιδράσεις. Οι αναλυτές τοποθετούσαν τις πωλήσεις στα 5,47 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την FactSet.

Τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν στα 225 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, από 245 εκατ. ευρώ. Το λειτουργικό περιθώριο της εταιρείας έμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 4,1%.

Για το σύνολο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στα 429 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μεγάλη πτώση από τα 1,92 δισ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, καθώς οι πωλήσεις υποχώρησαν 14% στα 19,85 δισ. ευρώ.

Για το 2021, η Adidas αναμένει ανάκαμψη των πωλήσεων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, με την Κίνα, τη Λατινική Αμερική και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider