Η GameStop αψηφά τη βαρύτητα με ράλι σχεδόν 100% το τελευταίο πενθήμερο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η GameStop αψηφά τη βαρύτητα με ράλι σχεδόν 100% το τελευταίο πενθήμερο
Το τελευταίο ανοδικό σερί της μετοχής της GameStop την έχει εκτοξεύσει στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πολλές εβδομάδες καθώς ο ιδρυτής της Chewy και ακτιβιστής επενδυτής Ryan Cohen συνέχισε να αναδιατάσσει τη δραστηριότητα της εταιρείας πώλησης βιντεοπαιχνιδιών, συναρπάζοντας τους retail traders. 

Το τελευταίο ανοδικό σερί της μετοχής της GameStop την έχει εκτοξεύσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πολλών εβδομάδων καθώς ο ιδρυτής της Chewy και ακτιβιστής επενδυτής Ryan Cohen συνέχισε να αναδιατάσσει τη δραστηριότητα της εταιρείας πώλησης βιντεοπαιχνιδιών, συναρπάζοντας τους retail traders.

Η μετοχή της GameStop βρέθηκε σήμερα να ενισχύεται 19% στα 231,74 δολάρια, επεκτείνοντας το ανοδικό της σερί για πέμπτη ημέρα. Η άνοδος ακολουθεί έπειτα από κέρδη 41% τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ο Cohen θα ηγηθεί μιας νέας επιτροπής που θα εστιάσει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας.

Η καθοδηγούμενη από την Reddit φρενίτιδα των retail επενδυτών προστάτεψε τη μετοχή από την πρόσφατη μεταβλητότητα της αγοράς και το seloff του τεχνολογικού κλάδου. Η μετοχή έχει σημειώσει κέρδη 96% το τελευταίο πενθήμερο. Ενώ ο Nasdaq 100 υποχώρησε 11% για να περάσει σε περιοχή διόρθωσης χθες, ανακάμπτει την Τρίτη. Ακόμη κι έτσι η GameStop παραμένει μακριά από το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ της 28ης Ιανουαρίου στα 483 δολάρια.

«Είναι ενδιαφέρον που η GameStop ανεβαίνει την ώρα που άλλες μετοχές του momentum υποχωρούν», σχολιάζει ο επικεφαλής επενδύσεων της Personal Capital. «Για όρισμένους, εάν έχουν συσσωρεύσει απώλειες από μετοχές ανάπτυξης, ο γρηγορότερος τρόπος να προσπαθήσουν να τις ανακτήσουν θα μπορούσε να είναι να βρουν τη μετοχή με την πιο έντονη μεταβλητότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider