Με την «παγκόσμια σφραγίδα» της Hill International η mega επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με την «παγκόσμια σφραγίδα» της Hill International η mega επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό
Άλλη μια «αλυσίδα στον κρίκο» των εξελίξεων και των μεγάλων συμφωνιών που σχετίζονται με την mega επένδυση της Lamda Development στην έκταση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό έγινε γνωστή.

Άλλη μια «αλυσίδα στον κρίκο» των εξελίξεων και των μεγάλων συμφωνιών που σχετίζονται με την mega επένδυση της Lamda Development στην έκταση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό έγινε γνωστή.

Η Hill International, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο Project Management Consulting (PMC) παγκοσμίως, ενημέρωσε ότι αναλαμβάνει μετά από διεθνή διαγωνισμό την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών διαχείρισης έργου για την ανάπτυξη των υποδομών και τη διαμόρφωση τοπίου στο πλαίσιο του έργου του Ελληνικού.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλη συμφωνία, έρχεται να επιβεβαιώσει το ότι η Lamda Development προετοιμάζεται με ταχύτατους ρυθμούς για την έναρξη του έργου στο Ελληνικό.

Η Hill International έχει διαχειριστεί κάποια από τα μεγαλύτερα έργα ανά τον κόσμο, έχει παρουσία στην Ελλάδα μέσω συνεργασιών με επιχειρήσεις και υπουργεία (π.χ. είναι σύμβουλος του υπ. Υποδομών για τη σύμβαση της Αττικής Οδού). Δεδομένης της ειδικής βαρύτητας που έχει το όνομα της Hill International, γίνεται εμφανές ότι η Lamda Development επενδύει σε συνεργασίες με κορυφαίες εταιρίες σε κάθε επιμέρους κλάδο.

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της Hill International (με χτεσινή ημερομηνία), ο όμιλος σύναψε σύμβαση με την LAMDA Development για την παροχή υπηρεσιών Project Management Consulting (PMC) για την ανάπτυξη των υποδομών και τη διαμόρφωση τοπίου στο πλαίσιο του έργου του Ελληνικού, το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πρόγραμμα ανάπλασης στην Ευρώπη.

Η Hill αναφέρεται στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης, στην ανάληψη του project από την Lamda Developmnet, στην προνομιακή τοποθεσία της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων, στο τριπλάσιο μέγεθος σε σχέση με το Μονακό, στη Μαρίνα κ.λπ.

Κάνει λόγο για μια εμπνευσμένη επένδυση ύψους 8 δις ευρώ (9,5 δις δολάρια) που θα αναπτυχθεί σε βάθος ετών. Ουσιαστικά, στο Ελληνικό θα δημιουργηθεί μια νέα «πόλη εντός της πόλης» με ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, φιλοξενίας, εμπορικών και άλλων.

Η καρδιά του Ελληνικού θα είναι το Metropolitan Park, που θα συναγωνιστεί το Hyde Park του Λονδίνου και το Central Park της Νέας Υόρκης σε μέγεθος, ομορφιά και λειτουργικότητα. Σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, το Metropolitan Park θα συνδέσει το μέτωπο της θάλασσας με το βουνό Υμηττού.

Το Ελληνικό είναι το project των projects για την Ελλάδα, δήλωσε ο Μανώλης Σιγάλας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Νοτίου Ευρώπης της Hill. «Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αυτού του κατασκευαστικού προγράμματος είναι απόλυτο κλειδί για την επιτυχία της συνολικής ανάπτυξης και για να το πούμε απλά, αποστολή μας είναι να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να βοηθήσουμε τη Lamda να πετύχει».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιλογή μας ως PMC σε αυτό το παγκοσμίως, παρέχει διαχείριση προγραμμάτων, project», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hill, Raouf Ghali.

Η Hill International, με περίπου 2.700 επαγγελματίες σε περισσότερα από 69 γραφεία διαχείριση έργων, διαχείριση κατασκευών και άλλες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πελάτες σε διάφορους τομείς της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider