Αττικό Μετρό: Έρχονται οι προσφορές για το αμαξοστάσιο του Τραμ στο Ελληνικό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αττικό Μετρό: Έρχονται οι προσφορές για το αμαξοστάσιο του Τραμ στο Ελληνικό
Ο προϋπολογισμός του έργου έχει εκτιμηθεί σε 18,2 εκατ. ευρώ.

Για την 1η Μαρτίου θα πρέπει να ετοιμάζονται οι ενδιαφερόμενοι για την επέκταση του αμαξοστασίου του Τραμ στο Ελληνικό. Η Αττικό Μετρό, σύμφωνα με προ ημερών ανάρτησή της (στις 18/02), έδωσε νέα παράταση στον διαγωνισμό, βάζοντας προθεσμία (καταληκτική) υποβολής προσφορών στη 01/03/2021 και ως προθεσμία ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών στις 02/03/2021. Ουσιαστικά, πρόκειται για την τέταρτη παράταση των προθεσμιών για το έργο, όπως αναγράφεται στη σχετική απόφαση, κατόπιν και σχετικών αιτημάτων από τους ενδιαφερόμενους.

Ο προϋπολογισμός του έργου έχει εκτιμηθεί σε 18,2 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ στα 14,75 εκατ. ευρώ), ενώ η αρχική δημοπράτηση είχε προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2020. Το έργο έχει ενταχθεί χρηματοδοτικά στην Πράξη «Δυτική επέκταση του τραμ στον Πειραιά — Β’ φάση», που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. «Αττική» του Ε.Σ.Π.Α. 2014 – 2020.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι όλες οι απαιτούμενες μελέτες και οι εργασίες έργων Πολιτικού Μηχανικού καθώς και Ηλεκτρομηχανολογικών και Σιδηροδρομικών συστημάτων που αφορούν την κατασκευή νέου μεταλλικού κτηρίου/στεγάστρου διαστάσεων 70m x 43m σε χώρο 5 περίπου στρεμμάτων που θα εξυπηρετεί την εναπόθεση 22 νέων οχημάτων Τραμ σε 11 παράλληλες νέες τροχιές οι οποίες θα συνδέονται με τις υφιστάμενες τροχιές του αμαξοστασίου. Περιλαμβάνεται επίσης η αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικών και σιδηροδρομικών συστημάτων στο υφιστάμενο αμαξοστάσιο.

Θεωρείται σημαντικό και απαραίτητο έργο καθώς θα αυξήσει τη χωρητικότητα του αμαξοστασίου για να μπορούν να σταθμεύουν τα νέα Τραμ της Alstom. Η διάρκεια του έργου ορίζεται σε 790 ημέρες (περίπου 2 χρόνια και δυόμιση μήνες) από την υπογραφή της σύμβασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider