Heineken: Ανακοίνωσε περικοπές 8.000 θέσεων εργασίας διεθνώς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Heineken: Ανακοίνωσε περικοπές 8.000 θέσεων εργασίας διεθνώς

Περικοπές συνολικά 8.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η Heineken, η οποία επιχειρεί να «ψαλιδίσει» τα έξοδα της, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τη ζημιά που επέφερε η πτώση των πωλήσεων το 2020, εν μέσω πανδημίας Covid-19.

Κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του δ' τριμήνου του 2020, η ζυθοποιΐα γνωστοποίησε πως θα προχωρήσει σε περικοπές που αντιστοιχούν στο σχεδόν 10% του εργατικού της δυναμικού, διεθνώς, στοχεύοντας στην αποταμίευση περί των 2 δισ. ευρώ, σε διάστημα δύο ετών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το CNN, η αναδιάρθρωση της εταιρείας θα κοστίσει περί τα 420 εκατ. ευρώ και θα μειώσει το κατά κεφαλήν κόστος του εργατικού δυναμικού κατά 20%.

Απώλειες 204 εκατ. ευρώ

Τις προηγούμενες ημέρες η Heineken ανακοίνωσε απώλειες 204 εκατ. ευρώ το 2020. Μία σημαντική διαφορά σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2019, όπου κατέγραψε κέρδη 2,2 δισ. δολαρίων.

Την περασμένη χρονιά τα έσοδα «βυθίστηκαν» κατά 16,7%, καθώς οι πωλήσεις σε μπύρες και λοιπά προϊόντα μειώθηκαν σημαντικά παγκοσμίως, εξαιτίας των κλειστών εστιατορίων, καφέ και μπαρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider