Ελλάδα
09-02-2021 | 20:39

Εγκριση συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ Ανανεώσιμες και RWE Renewables

Newsroom
Μοιράσου το
Εγκριση συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ Ανανεώσιμες και RWE Renewables

H ΔΕΗ Α.Ε. σε συνέχεια της ανακοίνωσής της με ημερομηνία 9.3.2020, ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιό της ενέκρινε Συμφωνητικό Συνεργασίας (Head of Terms), μεταξύ της, κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας, ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και της RWE Renewables GmbH, με σκοπό την από κοινού συνεισφορά και υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 GW μέσω κοινού επενδυτικού οχήματος (JVCo).

Τα ποσοστά συμμετοχής στο κοινό επενδυτικό σχήμα θα είναι 51% για την RWE Renewables GmbH και 49% για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα έργο, στο πλαίσιο της «απολιγνιτοποίησης» που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και το οποίο θα ολοκληρωθεί σε βάθος τετραετίας με συνολικό κόστος 1,2 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία θα υλοποιηθεί από νέα, κοινή εταιρία της ΔΕΗ με τους Γερμανούς. Η γερμανική πλευρά θα κατέχει το 51% της εταιρίας και η ΔΕΗ το 49%.

Τις πολύμηνες διαβουλεύσεις για την συμφωνία που εγκρίθηκε σήμερα είχαν αναλάβει, από την πλευρά της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Γ.  Στάσης και από την RWE ο διευθύνων σύμβουλός της R. M. Schmitz και ο εκπρόσωπος της RWE στην Ελλάδα Γ. Πατεράκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.