ΛΑΡΚΟ: Συμμετοχή των έξι επενδυτικών σχημάτων και στον διαγωνισμό του Ειδικού Διαχειριστή

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΛΑΡΚΟ: Συμμετοχή των έξι επενδυτικών σχημάτων και στον διαγωνισμό του Ειδικού Διαχειριστή
Το «παρών» και στον δεύτερο διαγωνισμό που «τρέχει» για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες και τα έξι επενδυτικά σχήματα.

Το «παρών» και στον δεύτερο διαγωνισμό που «τρέχει» για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, και ο οποίος διενεργείται από τον Ειδικό Διαχειριστή, έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες και τα έξι επενδυτικά σχήματα τα οποία εκδήλωσαν χθες μη δεσμευτικό ενδιαφέρον στην πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ.

Έτσι, στην πρώτη φάση και αυτής της διαδικασίας συμμετείχαν η Mytilineos, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε σύμπραξη με την εταιρεία συμμετοχών AD Holdings, οι Όμιλοι Tharisa, Solway Investment Group και Trafigura Group, καθώς και η εταιρεία Commodity and Mining Insight.

Υπενθυμίζεται ότι με τον διαγωνισμό που διενεργείται από τον Ειδικό Διαχειριστή, πρόκειται να παραχωρηθούν τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται υπό την κυριότητα της ΛΑΡΚΟ, Σε αυτά συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων τα δικαιώματα των μεταλλείων Ευβοίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας, καθώς και Καστοριάς.

Αν και οι δύο διαδικασίες είναι ανεξάρτητες, η «αρχιτεκτονική» της ιδιωτικοποίησης έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ευνοείται η μεταβίβαση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων στον ίδιο αγοραστή, με σκοπό να είναι ενισχυμένες οι πιθανότητες συνέχισης δραστηριοποίησης της ΛΑΡΚΟ. Γι' αυτό τον σκοπό, έχει προβλεφθεί ρήτρα «εκατέρωθεν πλειοδοσίας» (shoot-out clause), με συνέπεια o προτιμητέος επενδυτής σε κάθε έναν από τους δύο διαγωνισμούς να έχει το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση, να πλειοδοτήσει και στον άλλο διαγωνισμό, υπό την προϋπόθεση ότι ικανοποιεί τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια επιλογής που έχουν καθοριστεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider