Ελλάδα
03-02-2021 | 08:11

ΔΕΗ: Στις 15 Μαρτίου η κόντρα για τα 17,5 εκατ. ευρώ των «ταχυδρομικών υπηρεσιών»

ΔΕΗ: Στις 15 Μαρτίου η κόντρα για τα 17,5 εκατ. ευρώ των «ταχυδρομικών υπηρεσιών»

Για τα μέσα του επόμενου μήνα, στις 15 Μαρτίου 2021, μεταφέρεται η «μάχη» για την παροχή ταχυδρομικών αποστολών της ΔΕΗ σε όλη την επικράτεια, καθώς η αρμόδια υπηρεσία ΔΥΠΕΚΕ παράτεινε, με σχετική της απόφαση, τον διαγωνισμό των 17,5 εκατ. ευρώ.

Για τον οποίο υπενθυμίζεται, όπως είχε αναδείξει το insider, ότι οι ενδιαφερόμενοι είχαν έως τις 10 Φεβρουαρίου το χρονικό περιθώριο για να υποβάλλουν τις οικονομικές προσφορές τους. Πλέον, η «κόντρα» για τον διαγωνισμό που «τρέχει» η ΔΕΗ αναφορικά με την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών σ’ όλη την επικράτεια πηγαίνει για τις 15-03-2021.

Ο διαγωνισμός προωθείται από την ΔΥΠΕΚΕ, τη Διεύθυνση Υλικού και Προμηθειών Εταιρικού Κέντρου και Εμπορίας, και συγκεκριμένα αφορά στην «Παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών περισυλλογής, διαλογής, διακίνησης και διανομής των ταχυδρομικών αποστολών της ΔΕΗ Α.Ε. σε όλη τη ελληνική επικράτεια». Σύμφωνα με τον φορέα, οι λοιποί όροι της αρχικής διακήρυξης δεν αλλάζουν.

Κατά συνέπεια, ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 17.569.400 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), μικρότερος από τον αντίστοιχο προηγούμενο διαγωνισμό όπου το αντίτιμο της σύμβασης είχε οριστεί στα 19,1 εκατ. ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δώσουν τις προσφορές τους έως τις 15 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε καταλήξει στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). Το πιθανότερο λοιπόν είναι και ο νέος διαγωνισμός να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ΕΛΤΑ, όπως και ιδιώτες, με την εταιρεία ACS, η οποία ανήκει στον Όμιλο Quest, να αναμένεται εκ νέου να δώσει το παρών. Αλλά μένει να φανεί αν εμφανιστούν αυτή τη φορά και άλλοι ιδιώτες διεκδικητές.

Συνολικά, αν κρίνουμε από παλιότερες ανάλογες περιπτώσεις, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες της ΔΕΗ αφορούν στην αποστολή περισσότερων από 40-41 εκατομμυρίων λογαριασμών ρεύματος σε ετήσια βάση, αν και ενδεχομένως αυτό να αλλάξει αν κρίνουμε από την διείσδυση των «ηλεκτρονικών πληρωμών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.