Τράπεζες
11-01-2021 | 17:58

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης από Wood & Co, Pantelakis Securities και KBW

Newsroom
Μοιράσου το
Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης από Wood & Co, Pantelakis Securities και KBW

Την ισχυρή εμπιστοσύνη και την υψηλή προσδοκία τους για τη μετοχή της  Alpha Bank καταγράφουν σε πρόσφατες εκθέσεις τους σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες, αναλυτές από τις εταιρείες Wood & Co, Pantelakis Securities S.A. και KBW.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wood & Co, η μετοχή της Alpha Bank αναβαθμίζεται, λαμβάνοντας σύσταση αγοράς (Buy), δεδομένης της επιτάχυνσης των δράσεών της για μείωση των ΜΕΑ και εξυγίανση του ισολογισμού της, καθώς και, ως επακόλουθο, της επιστροφής της στην κανονικότητα. Παράλληλα, οι αναλυτές του οίκου δίνουν στην Alpha Bank τιμή-στόχο 1,50 ευρώ και την υψηλότερη προοπτική ανόδου, μεταξύ των ελληνικών τραπεζών (upside +65%).

Η Pantelakis Securities S.A. περιλαμβάνει την μετοχή Alpha Bank στα top picks της, τηρώντας στάση overweight (καλύτερη της αγοράς με περιθώρια ανόδου), με τιμή-στόχο 1,45 ευρώ και την υψηλότερη προοπτική upside (+64%) μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Τέλος, η KBW, στην ανάλυσή της, παρά τις επιφυλάξεις της για το σύνολο του τραπεζικού κλάδου αναφορικά με το 2021, διατηρεί την προτίμησή της στην Alpha Bank μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, αξιολογώντας την ως την μοναδική “Market Perform” τράπεζα στην Ελλάδα, λόγω του ισχυρού και ποιοτικού κεφαλαιακού της προφίλ και της κερδοφορίας της και δίνοντας τιμή-στόχο 0,90 ευρώ για την μετοχή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.