Ελλάδα
04-11-2020 | 12:59

Εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ OLLA από την «Γαλαξίας»

Μοιράσου το
Εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ OLLA από την «Γαλαξίας»

Στην εξαγορά των 6 καταστημάτων της Βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ OLLA προχώρησε η εταιρεία ΠΕΝΤΕ Α.Ε. - ΓΑΛΑΞΙΑΣ.

Όπως είχε γράψει την Τρίτη το insider.gr οι διαπραγματεύσεις τις τελευταίες μέρες ήταν σε προχωρημένο στάδιο με τη συμφωνία να ανακοινώνεται τελικά την Τετάρτη.

Τα καταστήματα της αλυσίδας OLLA βρίσκονται σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα σε Καλαμαριά, Σταυρούπολη, Τούμπα και Χαριλάου με τον τζίρο τους να κυμαίνεται μεταξύ 13-15 εκατ. ευρώ ενώ απασχολούνται συνολικά 90 εργαζόμενοι.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η εξαγορά εν μέσω lock down, θα ενδυναμώσει την παρουσία του ΓΑΛΑΞΙΑ στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι η 2η μεγαλύτερη αγορά της χώρας».

Σταδιακά η ένταξη των καταστημάτων

Τα καταστήματα θα ενταχθούν σταδιακά στο δίκτυο του ΓΑΛΑΞΙΑ, αρχίζοντας από την Δευτέρα 9/11 με πρώτο το κατάστημα της Καλαμαριάς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Πουρσανίδης, δήλωσε σχετικά:

«Η ΠΕΝΤΕ Α.Ε. αναπτύσσεται με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς και αναζητά ευκαιρίες στην περιφέρεια της Ελλάδας για εξαγορές και συνέργειες.

Η επιδίωξή μας είναι να επενδύσουμε σε μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των σούπερ μάρκετ, διαθέτοντας καλά δίκτυα πώλησης, είναι υγιής και διαθέτει ένα πιστό καταναλωτικό κοινό. Με την κίνηση αυτή όχι μόνο θα καταφέρουμε να διευρύνουμε το δίκτυο μας, αλλά παράλληλα θα ενισχύσουμε τη θέση μας στην ελληνική αγορά των σούπερ μάρκετ.»

Διαβάστε επίσης:

Γαλαξίας: Διαπραγματεύσεις για την απόκτηση αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη βόρεια Ελλάδα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.