Προς υπερκάλυψη «πάει» το ομόλογο του ΟΠΑΠ - Ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς υπερκάλυψη «πάει» το ομόλογο του ΟΠΑΠ - Ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές
Καλύφθηκε ο στόχος του ΟΠΑΠ για την άντληση των 200 εκατ. ευρώ ήδη από την Πέμπτη, με τις διαπραγματεύσεις να γίνονται πλέον για την υπερκάλυψη.

Μία μέρα πριν κλείσουν οι προσφορές για το ομόλογο του ΟΠΑΠ, οι επενδυτές έδωσαν σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στην εισηγμένη καλύπτοντας ήδη από σήμερα τα 200 εκατ. ευρώ που έθετε ως στόχο η εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές έχουν ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, και έτσι ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις σε ότι αφορά την υπερκαλυψη. Σημαντικό ωστόσο είναι και το επιτόκιο που θα κλείσει η έκδοση με τον ΟΠΑΠ να έχει θέσει ως στόχο το 2,10% έως 2,50%, με πηγές να αναφέρουν πως το επιτόκιο θα κινηθεί χαμηλότερα από το ανώτατο όριο. Παράλληλα η είσοδος προς διαπραγμάτευση στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου θα γίνει την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Πώς θα αξιοποιηθούν τα κεφάλαια

Ο ΟΠΑΠ θα αξιοποίησει τα κεφάλαια από την ομολογιακή έκδοση ώστε να αποπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες που αγγίζουν τα 150 εκατ. ευρώ, με τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ να προορίζονται για την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης μέχρι τα τέλη του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider