Δεκατιανό για όλους τους μαθητές προτείνουν οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεκατιανό για όλους τους μαθητές προτείνουν οι ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων
Η πρόταση που σχεδιάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σχολικών Κυλικείων σε συνεργασία με τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας.

Την πρότασή της για «δεκατιανό» που θα προσφέρεται σε όλους τα μαθητές των σχολείων επαναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σχολικών Κυλικείων, η οποία σε συνεργασία με τους επόπτες δημόσιας υγείας αναμένεται το επόμενο διάστημα να την καταθέσει προς συζήτηση στα αρμόδια υπουργεία.

«Σε συνδυασμό με το πρόγραμμα της υγιεινής διατροφής που είχαν ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια οι επόπτες δημόσιας υγείας, προτείνουμε τη δημιουργία ενός επιδοτούμενου από ευρωπαϊκά προγράμματα, υγιεινού δεκατιανού για όλους τους μαθητές» σημειώνει στο insider.gr o αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σχολικών Κυλικείων, Γιάννης Παυλάκης.

Ο ίδιος εξηγεί πως η συγκεκριμένη πρόταση αφορά σε ένα γεύμα το οποίο θα μπορούσε να προσφέρεται στους μαθητές μέσω τον κυλικείων και θα βασίζεται σε παραδοσιακά προϊόντα της κάθε περιοχής. «Για παράδειγμα στην Κρήτη θα μπορούσε να προσφέρεται ντάκος, σε άλλες περιοχές κάποιου είδους πίτα, ώστε να στερέψουμε τους μαθητές στην υγιεινή διατροφή» σημειώνει ο κ. Παυλάκης.

Εν μέσω πανδημίας μάλιστα μια τέτοια πρόταση θα μπορούσε να υλοποιηθεί με μεγαλύτερη επιτυχία καθώς η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο για την καλή υγεία των μαθητών. Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη, αρχίζουν τις επόμενες μέρες οι διαβουλεύσεις ώστε κατατεθεί μια κοινή πρόταση.

«Μουδιασμένη» η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς

«Περίεργη και ιδιαίτερη» χαρακτήρισε την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς για τα κυλικεία τα οποία άνοιξαν ξανά έπειτα από σχεδόν 7 μήνες ο κ. Παυλάκης, επισημαίνοντας ότι όλοι χρειάζεται κάποιες μέρες για να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες στα σχολεία.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες κυλικείων ζητούν στήριξη των επιχειρήσεων τους από την κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι εξαιρέθηκαν από τους δικαιούχους της 3ης επιστρεπτέας προκαταβολής. Παράλληλα ζητούν μείωση κατά 40% του ενοικίου για τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Σχολικά κυλικεία: Αυτά είναι τα μέτρα προστασίας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider