Επιχειρηματίες εστίασης: Τεράστιο πρόβλημα για τα μπαρ στα νησιά από τα νέα μέτρα

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιχειρηματίες εστίασης: Τεράστιο πρόβλημα για τα μπαρ στα νησιά από τα νέα μέτρα
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων τονίζει στο insider.gr ότι τα νέα μέτρα προστασίας πρέπει να συνοδευτούν και από νέα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις.

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι σε τουριστικές κυρίως περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, και τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τις 11 μέχρι τις 23 Αυγούστου θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και έως τις 7 το πρωί.

«Προκαλείται μια αναστάτωση στον κλάδο και το πρόβλημα θα είναι τεράστιο κυρίως για τα μπαρ και τις καφετέριες που λειτουργούν έως αργά. Ιδιαίτερα για τα μπαρ σε τουριστικές περιοχές και δημοφιλή νησιά που συνήθως γεμίζουν μετά τις 11 θα είναι καταστροφικό» τονίζει στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς.

«Να συνοδευτούν από μέτρα στήριξης»

Ο κ. Καββάθας επισημαίνει παράλληλα ότι τα νέα μέτρα προστασίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα πρέπει να συνοδευτούν και από νέα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις οι οποίες θα πληγούν.

Τονίζει τέλος ότι δημιουργείται και μία εσωτερική «αναστάτωση» στον κλάδο καθώς αρκετοί επιχειρηματίες στις παραπάνω περιοχές θα αισθάνονται «ριγμένοι» σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους σε άλλες περιοχές οι οποίοι θα λειτουργούν κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό του κορονοϊού

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider