Πρόσθετα μέτρα ρευστότητας ζητούν οι βιομήχανοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόσθετα μέτρα ρευστότητας ζητούν οι βιομήχανοι
Υποστηρίζει ότι υφίσταται σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας μεταξύ των βιομηχανιών και θα αντιμετωπίσουν εντονότερα το επόμενο δίμηνο οι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Πρόσθετα μέτρα στήριξης της ρευστότητας εν μέσω πανδημίας ζητά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) από το υπουργείο Οικονομικών και τις τράπεζες.

Σύμφωνα με έρευνα που διενέργησε ο ΣΒΕ όσον αφορά στην αξιολόγηση των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα κατά την πανδημία COVID-19, υφίσταται σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας μεταξύ των βιομηχανιών και θα αντιμετωπίσουν εντονότερα το επόμενο δίμηνο οι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με έδρα την ελληνική περιφέρεια.

Η έρευνα παρουσιάστηκε σήμερα σε συνάντηση εργασίας -μέσω τηλεδιάσκεψης- της Διοικητικής Επιτροπής του ΣΒΕ με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο. Την έρευνα παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης.

Ο ΣΒΕ ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να υπάρξει σχετική κυβερνητική πρωτοβουλία για την ανταπόκριση και προσαρμογή του τραπεζικού συστήματος στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, ούτως ώστε να υποστηριχθούν οι υγιείς βιομηχανίες της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ .Σταϊκούρας δήλωσε ότι αύριο ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα μέτρα της επόμενης φάσης υποστήριξης των επιχειρήσεων και της οικονομίας. Τα συγκεκριμένα μέτρα θα στηρίζονται σε τρεις πυλώνες:

  • Στην απασχόληση και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
  • Στην παροχή ρευστότητας στην οικονομία,
  • Στην ανακοίνωση φορολογικών μέτρων για την υποστήριξη κλάδων που έχουν πληγεί από την πανδημία.
  • Επιπλέον δήλωσε ότι πράγματι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα βρίσκεται η πρόταση του ΣΒΕ που αφορά στη δραστηριοποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας για την έμπρακτη υποστήριξη των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα .

Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την εύρεση των προσφορότερων λύσεων για τα μεγάλα θέματα των εγγυήσεων και επιταγών.

Η έρευνα διεξήχθη το χρονικό διάστημα μεταξύ 11 και 15 Μαΐου 2020 και σ΄ αυτήν συμμετείχαν 189 μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με έδρα την Ελληνική Περιφέρεια.Βασικό εύρημα της έρευνας αποτελεί το πρόβλημα ρευστότητας το οποίο αντιμετωπίζουν ήδη, και το οποίο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider