Mastercard και Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς μαζί στη μάχη κατά του κοροναϊου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mastercard και Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς μαζί στη μάχη κατά του κοροναϊου
Πρωτοβουλία της Mastecard σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και τον οργανισμό Wellcome, για την ταχεία ανάπτυξη θεραπειών κατά του κορωνοϊού.

Τη χρηματοδότηση ύψους 125 εκατ. δολαρίων, για την ενίσχυση και βελτίωση των θεραπειών αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοινώνουν η Mastercard, το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και o μη κερδοσκοπικός οργανισμός Wellcome.

Οι τρεις εταίροι, στοχεύουν στον εντοπισμό, την αξιολόγηση, την ανάπτυξη, καθώς και την αύξηση του αριθμού των νέων θεραπειών, για την αντιμετώπιση της νόσου. Παράλληλα, δεσμεύονται για την ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών στις θεραπευτικές αγωγές, καθιστώντας δυνατή τη διάθεση των φαρμακευτικών προϊόντων σε ασθενείς με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο.

Η πρωτοβουλία των τριών εταίρων, που ονομάζεται «COVID-19 Therapeutics Accelerator», πρόκειται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη ταχύτερη δημιουργία και αξιολόγηση φαρμακευτικών και βιολογικών παρασκευασμάτων, με σκοπό την άμεση θεραπεία ασθενών που πάσχουν από τον ιό COVID-19, καθώς και την αντιμετώπιση νέων παθογενειών που μπορεί να επιφέρει ο ιός σε βάθος χρόνου.

Ο «COVID-19 Therapeutics Accelerator», αναμένεται να διεξάγει όλα τα στάδια των διαδικασιών ανεύρεσης, δημιουργίας και διάθεσης φαρμακευτικών θεραπειών, στα πρότυπα αντίστοιχων συνεργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του ιού Έμπολα το 2014. Οι λειτουργίες του θα περιλαμβάνουν την συγκέντρωση και τον συντονισμό των επενδυτικών πόρων, καθώς και την ανταλλαγή δεδομένων με στόχο την επιτάχυνση των ερευνητικών διαδικασιών.

H συνεργασία, στοχεύει στο προσδιορισμό νέων θεραπευτικών αγωγών μέσα από τρία διαφορετικά στάδια: την αξιολόγηση των εγκεκριμένων φαρμάκων για την καταπολέμηση του ιού, τη μελέτη χιλιάδων διαφορετικών χημικών ενώσεων που έχουν εγκριθεί μέσα από ασφαλή επιστημονικά δεδομένα, καθώς και τη εξέταση νέων ερευνητικών ενώσεων. Παράλληλα, οι φαρμακευτικοί οργανισμοί και οι εταιρείες βιοτεχνολογίας πρόκειται να αποτελέσουν σημαντικούς συνεργάτες της πρωτοβουλίας, προσφέροντας την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη δημιουργία, ανάπτυξη και διάθεση των νέων φαρμάκων.

Κεφάλαιο 125 εκατ. δολαρίων στη μάχη κατά του κοροναϊού

Οι τρείς εταίροι αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συνεργαστούν με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και με ένα μεγάλο εύρος παγκόσμιων πολιτικών θεσμών και ρυθμιστικών φορέων. Η Mastercard, μέσω του Mastercard Impact Fund, έχει δεσμεύσει έως 25 εκατ. δολάρια για τη θέσπιση των βάσεων και την έναρξη της πρωτοβουλίας, ενώ το Ίδρυμα Γκέιτς και ο οργανισμός Wellcome συνεισφέρουν ο καθένας έως 50 εκατ. δολάρια.

Ο Μαρκ Σούζμαν chief executive officer του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς αναφέρει σχετικά πως: «Η ταχεία διάδοση ιών όπως ο COVID-19, είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ανάπτυξη των θεραπειών αντιμετώπισης τους. Πρέπει να εφεύρουμε τρόπους για να επιταχύνουμε την έρευνα και την ανάπτυξη, εάν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε ένα κόσμο ασφαλή από ιούς, όπως ο COVID-19, ειδικά για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η συγκεκριμένη προσπάθεια, για να είναι επιτυχής, απαιτεί την άμεση δράση των κυβερνήσεων, του ιδιωτικού τομέα καθώς και των φιλανθρωπικών οργανώσεων».

O Dr. Τζέρεμι Φαράρ, director του οργανισμού «Wellcome» σημειώνει πως: «Ο ιός αποτελεί μια παγκόσμια απειλή, η οποία μας οδηγεί στη δημιουργία παγκόσμιων συνεργασιών για την ανάπτυξη θεραπειών, την άμεση διάγνωση και τη παρασκευή των απαραίτητων εμβολίων. Η επιστημονική κοινότητα κινείται ταχύτατα με στόχο την αντιμετώπιση του COVID-19, όμως για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή την επιδημία, πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα χρήματα και να διασφαλίσουμε τη συνεργασία στο τομέα της έρευνας. Η πρωτοβουλία «Therapeutics Accelerator» θα μας επιτρέψει να εργαστούμε κατά αυτόν τον τρόπο για την εύρεση πιθανών θεραπειών μέσα από την υποστήριξη της έρευνας, της ανάπτυξης, της αξιολόγησης καθώς και της παραγωγής φαρμάκων. Ο ιός COVID-19 αποτελεί πρόκληση, όμως είναι αποδεδειγμένο πως μέσα από παγκόσμιες συνεργασίες έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε αναδυόμενους ιούς και ασθένειες. Πρέπει να αγωνιστούμε για την ενδυνάμωση των προσπαθειών αντιμετώπισης του COVID-19, και για να το επιτύχουμε, πρέπει να διασφαλίσουμε πως η πρόοδος μας θα είναι προσιτή προς όλες τις κοινωνικές ομάδες. Για να αλλάξουμε την πορεία της επιδημίας, πρέπει να επενδύσουμε άμεσα, σε μεγάλη κλίμακα, με το απαραίτητο ρίσκο, μέσα από μια παγκόσμια συλλογική προσπάθεια. Καλωσορίζουμε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την πρωτοβουλία μας.»

Ο Μάικ Φόρμαν, αντιπρόεδρος της Mastercard τονίζει πως: «Είμαστε υπερήφανοι που ενισχύουμε αυτή τη σημαντική προσπάθεια αντιμετώπισης του COVID-19, η οποία προωθεί τη δέσμευση μας για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Η παγκόσμια πρόκληση του ιού, δεν αποτελεί μόνο ένα κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των πληθυσμών σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά επιπλέον διαταράσσει την οικονομική ευρωστία εκατομμυρίων ανθρώπων, επιχειρήσεων και οργανισμών. Η εμπειρία μας σε θέματα χρηματοοικονομικής ενσωμάτωσης, καταδεικνύει τη σημασία της δημιουργίας ενός δικτύου συνεργατών, οι οποίοι δεν θα επενδύσουν μόνο κεφάλαια για την υποστήριξη της προσπάθειας, αλλά θα συνεισφέρουν έμπρακτα προσφέροντας τις ικανότητες τους, καθώς και συμπληρωματικούς πόρους. Καλωσορίζουμε οποιονδήποτε εταίρο ενδιαφέρεται για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθεια μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider