Ελλάδα
13-09-2019 | 12:08

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για εθελούσιες: Ενεργοποιείται η απόφαση Παναγιωτάκη - Δεν ισχύουν τα περί 2.000 εργαζομένων

Μοιράσου το
ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για εθελούσιες: Ενεργοποιείται η απόφαση Παναγιωτάκη - Δεν ισχύουν τα περί 2.000 εργαζομένων

Οι προϋποθέσεις για τις εθελούσιες και το μέλλον των εργαζομένων που απασχολούνται στις μονάδες που θα κλείσουν τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον πρόεδρο της ΔΕΗ. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρο της ΔΕΗ  Γιώργος Στάσσης, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης και ο γενικός διευθυντής της ΓΔ/ΑΝΠΟ Γ.Δαμάσκος.

Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα της ΔΕΗ, τα οποία εδώ και για περισσότερο από έναν μήνα, βρίσκονται στην επικαιρότητα, απασχολούν έντονα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολλές φορές πυροδοτούν την αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, επειδή ακριβώς αρκετά από τα θέματα που αφορούν στη ΔΕΗ και ενδιαφέρουν άμεσα τους εργαζομένους στον Όμιλο βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων της κυβέρνησης (εν προκειμένω του ΥΠΕΝ) με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης, οι δυο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους
για το άμεσο μέλλον.

Αναφορικά με το θέμα της αποχώρησης συναδέλφων από τη ΔΕΗ ,διευκρινίστηκε από τη διοίκηση ότι αυτό θα εξεταστεί όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και προκύψει η ανάγκη λόγω περιορισμού ή κλεισίματος των σχετικών δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Σε κάθε περίπτωση τα σενάρια περί εθελουσίας εξόδου 2.000 εργαζομένων, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Συμφωνήθηκε πάντως να ενεργοποιηθεί εκ νέου και από σήμερα μάλιστα η απόφαση της προηγούμενης διοίκησης , (ελήφθη το 2018), βάσει της οποίας οι συνάδελφοι που συμπλήρωναν τα όρια ηλικίας (ανά κατηγορία 60, 62 και 65 ) θα λάβουν ως κίνητρο αποχώρησης το πρόσθετο (καθαρό) ποσό των 5.000 ευρώ.

Ειδικότερη ανακοίνωση θα εκδοθεί μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 18 Σεπτεμβρίου. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.