Ελλάδα
08-05-2019 | 08:28

Αυτοί είναι οι 10 μεγαλύτεροι επενδυτές real estate στον κόσμο 

Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι 10 μεγαλύτεροι επενδυτές real estate στον κόσμο 

Οι 10 μεγαλύτεροι επενδυτές έχουν ακίνητα αξίας περίπου 446 δισ. δολαρίων.

Συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και κρατικά κεφάλαια βρίσκονται στη λίστα των 100 μεγαλύτερων επενδυτών στην αγορά ακινήτων παγκοσμίως, σύμφωνα με τη λίστα που έφτιαξε για το 2019 το ινστιτούτο IPE Research. 

Συνολικά οι 100 μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές έχουν ακίνητα αξίας 1,34 τρισ. δολαρίων, τα οποία αποτελούν περίπου το 11,5% των συνολικών τους χαρτοφυλακίων. Οι 10 μεγαλύτεροι επενδυτές έχουν ακίνητα αξίας περίπου 446 δισ. δολαρίων.

Δείτε ποιοι είναι οι 10 μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές ακινήτων στον κόσμο:
 

Αξία ακινήτων: 72,4 δισ. δολάρια
Συνολικά περιουσιακά στοιχεία: 767 δισ. δολάρια

O επενδυτικός βραχίονας στον κλάδο του real estate του ομίλου Allianz αναδυκνείεται στον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη ακινήτων. Από τα γραφεία της στο Μόναχο και το Παρίσι η εταιρεία διαχειρίζεται ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε ακίνητα αλλά και σε άλλες εταιρείες ακινήτων. 
 

Αξία ακινήτων: 52,9 δισ. δολάρια
Συνολικά περιουσιακά στοιχεία: 941 δισ. δολάρια

Η China Investment Corporation είναι το κρατικό επενδυτικό Ταμειο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Διαχειρίζεται μέρος των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας.
 

Αξία ακινήτων: 48,4 δισ. δολάρια
Συνολικά περιουσιακά στοιχεία: 536 δισ. δολάρια

Η επενδυτική εταιρεία του Άμπου Ντάμπι (Abu Dhabi Investment Authority) διαχειρίζεται τα κεφάλαια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 
 

Αξία ακινήτων: 48,4 δισ. δολάρια
Συνολικά περιουσιακά στοιχεία: 536 δισ. δολάρια

Η APG διαχειρίζεται οχτώ Συνταξιοδοτικά Ταμεία της Ολλανδίας καλύπτοντας πάνω από 4,6 εκατομμύρια ασφαλισμένους. 
 

Αξία ακινήτων: 47,2 δισ. δολάρια
Συνολικά περιουσιακά στοιχεία: 260 δισ. δολάρια

Η ΤΙΑΑ είναι ο οργανισμός που διαχειρίζεται τα συνταξιοδοτικά κεφάλαια εργαζομένων στην εκπαίδευση στις ΗΠΑ. Εξυπηρετεί πάνω από 5 εκατ. υπαλλήλους και συνταξιούχους συμμετέχοντας σε πάνω από 15.000 οργανισμούς, ενώ τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται φθάνουν το 1 τρισ. δολάρια.
 

Αξία ακινήτων: 36,3 δισ. δολάρια
Συνολικά περιουσιακά στοιχεία: 1,6 τρισ. δολάρια

Στην θέση 6 βρίσκεται ο γαλλικός όμιλος ΑΧΑ που δραστηριοποιείται στους κλάδους της ασφάλισης, της διαχείρισης επενδύσεων και των χρηματοικονομικών. Ο όμιλος έχει παρουσία σε όλο σχεδόν τον κόσμο και αποτελεί μέρος του δείκτη Euro Stoxx 50 που αποτελείται από τις 50 μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρωζώνης. 
 

Αξία ακινήτων: 35,3 δισ. δολάρια
Συνολικά περιουσιακά στοιχεία: 235 δισ. δολάρια

Η Temasek Holdings είναι η κρατική επενδυτική εταιρεία της Κυβέρνησης της Σιγκαπούρης. Η εταιρεία επενδύσει σε μια σειρά από τομείς με το real estate να διεκδικεί βασικό ρόλο. 
 

Αξία ακινήτων: 35 δισ. δολάρια
Συνολικά περιουσιακά στοιχεία: 320 δισ. δολάρια

Τo Qatar Investment Authority (QIA) είναι το κρατικό επενδυτικό όχημα του Κατάρ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα Sovereign Wealth Funds του κόσμου. Το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού που διαχειρίζεται η εταιρεία φθάνει το 1 τρισ. δολάρια. 
 

Αξία ακινήτων: 33,9 δισ. δολάρια
Συνολικά περιουσιακά στοιχεία: 270 δισ. δολάρια

Το Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investment Board) επιβλέπει και διαχειρίζεται τα κεφάλαια του κρατικού συνταξιοδοτικού συστήματος για λογαριασμό περίπου 20 εκατομμυρίων Καναδών. 
 

Αξία ακινήτων: 33,4 δισ. δολάρια
Συνολικά περιουσιακά στοιχεία: 356 δισ. δολάρια

Το California Public Employees Retirement System (CalPERS) είναι μια δημόσια υπηρεσία που διαχειρίζεται τις εισφορές σύνταξης και υγείας περισσότερων από 1,6 εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων, συνταξιούχων και εξαρτώμενων μελών της Καλιφόρνια. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.