Τουρισμός: Απώλειες για Ελλάδα, κέρδη για Ισπανία και Κύπρο

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρισμός: Απώλειες για Ελλάδα, κέρδη για Ισπανία και Κύπρο

Απαισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τις αφίξεις ξένων επισκεπτών κατά τη φετινή τουριστική σεζόν, καθώς μεγάλοι tour operators διαπιστώνουν πως λόγω του προσφυγικού η Ελλάδα δεν αποτελεί πρώτη επιλογή για τους τουρίστες που προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ευνοημένες από τη συγκυρία φαίνεται πως είναι η Ισπανία και η Κύπρος, καθώς εκεί κατευθύνονται όσοι ακυρώνουν για Ελλάδα και Τουρκία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μιχαήλ Μαυρόπουλου, Περιφερειακού Διευθυντή Ανατολικής Μεσογείου της TUI Destination Services, «οι αφίξεις στην Ελλάδα φέτος θα παρουσιάσουν μονοψήφιο ποσοστό αύξησης. Με διψήφιο ποσοστό αναμένεται, σύμφωνα με τις προβλέψεις, να αυξηθούν οι αφίξεις στην Κύπρο».

Ο κ. Μαυρόπουλος, στην ομιλία του στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού με τίτλο: «Βόρεια Ελλάδα – 365 Ημέρες Τουρισμός», το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα πέντε επιμελητηρίων, μεταξύ των οποίων και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα και τις ακυρώσεις που έχουν ακολουθήσει. «Σε χώρες όπως η Τουρκία, οι ακυρώσεις φτάνουν το 40%, ποσοστό το οποίο δεν φτάνει σε εμάς, αλλά κατευθύνεται προς την Ισπανία», ανέφερε.

«Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, η οποία δυστυχώς επηρεάζει και τον τουριστικό κλάδο, μπορούμε να επιτύχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα εάν εργαζόμαστε συντονισμένα, με βήματα σταθερά, με συνεργασία και κοινές δράσεις», τόνισε η Αν. Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Κυριακή Τεκτονίδου.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του δήλωσε πως «ο ελληνικός τουρισμός στήριξε την ελληνική οικονομία στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και αποτελεί την μεγάλη ελπίδα μας για το μέλλον. Οι πολύ καλές επιδόσεις του 2015 όπως επίσης οι συγκυρίες και τα προβλήματα γειτονικών χωρών, έχουν ευνοήσει την Ελλάδα που εμφανίζεται ως ο πλέον ασφαλής προορισμός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider