Σε αποκατάσταση των ζημιών προχωρούν δημόσιοι κι ιδιωτικοί φορείς στη Χαλκιδική

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αποκατάσταση των ζημιών προχωρούν δημόσιοι κι ιδιωτικοί φορείς στη Χαλκιδική
Ομαλοποιείται η κατάσταση στα τουριστικά καταλύματα της Χαλκιδικής, δεν υπάρχουν ακυρώσεις μέχρι στιγμής.

Στην αποκατάσταση των ζημιών προχωρούν δημόσιοι κι ιδιωτικοί φορεις στην Χαλκιδική μετά την χθεσινή θεομηνία και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή και στοίχησαν την ζωή σε 7 ανθρώπους ενώ άλλοι 100 και πλέον τραυματίες με 21 να είναι σε σοβαρή κατάσταση. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος στο insider.gr.

Όπως εξήγησε, τα πρώτα βήματα που αναμένονται να γίνουν τις επόμενες ώρες αφορούν την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης τόσο στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής όσο και στην Σιθωνία. Ωστόσο αυτό που επίσης θα πρέπει να προβλεφθεί είναι το τι θα γίνε με τον προορισμό, και την αποκατάσταση της φήμης του ειδικά σε μια τέτοια περίοδο εν μέσω της θερινής σεζόν όπου υπάρχουν αφίξεις και αναχωρήσεις κάθε ημέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Τάσσιο υπάρχουν ζημιές σε διάφορες εγκαταστάσεις της περιοχής και σε καταλύματα ωστόσο, μόνο σε εξωτερικούς χώρους, οπότε και δεν υπάρχει πρόβλημα με την διαμονή των τουριστών. Όσον αφορά την αντίδραση των δυνητικών επισκεπτών του προορισμού σημείωσε ότι εκφράζονται προβληματισμοί κι ανησυχίες απο τους τουρίστες, δεν υπάρχουν όμως ακυρώσεις κρατήσεων.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων που επλήγησαν από την κακοκαιρία σημείωσε ότι «γίνεται ένας σημαντικός αγώνας αυτήν τη στιγμή και ο νομός έχει μπει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και συνέστησε στους κατοίκους κι επισκέπτες της περιοχής να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις οδηγίες των αρχών και να μην μετακινούνται αν αυτό δεν κρίνεται απαραίτητο μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Για ζημιές περιορισμένης έκτασης σύμφωνα με τις πρώτες αυτοψίες κάνει λόγο και ο ΕΟΤ, εκφράζοντας την βαθύτατη θλίψη του για τα θύματα των ακραίων καιρικών φαινομένων. Όπως αναφέρει ο Eλληνικός Oργανισμός Τουρισμού, από τις πρώτες αυτοψίες, που διενήργησε κλιμάκιο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού σε τουριστικά καταλύματα της Χαλκιδικής, δεν διαπιστώνονται σοβαρές ζημιές στις τουριστικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Μάλιστα αναφέρεται πως οι ζημιές, που υπήρξαν, οι οποίες αφορούν κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, επισκευάζονται σταδιακά και σύντομα αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση και η επιστροφή στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ( Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων), η φονική καταστροφή προήλθε από ακραίο και πρωτοφανούς έντασης για τις συνήθεις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής καιρικό φαινόμενο.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και οι 16 Υπηρεσίες Εξωτερικού του Οργανισμού βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και επικοινωνία με τις κατά τόπους αρχές, εντός και εκτός συνόρων ( Περιφέρειες, Πρεσβείες και Προξενεία), καθώς και με Tour Operators, που εδρεύουν στις περιοχές δικαιοδοσίας τους, προκειμένου να συνδράμουν και να παράσχουν κάθε δυνατή ενημέρωση ή πληροφορία σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στην πληγείσα περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider