Λεβέντης: Πρότεινα οικουμενική κυβέρνηση αλλά η πρόταση απερρίφθη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λεβέντης: Πρότεινα οικουμενική κυβέρνηση αλλά η πρόταση απερρίφθη

Την πληροφορία πως κατά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, ζήτησε από τον πρωθυπουργό συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης «εφόσον 153 βουλευτές αποτελούν ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που με την πρώτη ευκαιρία θα καταρρεύσει» επιβεβαίωσε ο κ. Βασίλης Λεβέντης κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων όμως η πρόταση αυτή απερρίφθη αφού «ο κ. Τσίπρας φάνηκε να μην σκέφτεται το ενδεχόμενο μιας οικουμενικής κυβέρνησης».

Επιπλέον ο κ. Λεβέντης διευκρίνισε πως η όλη διαδικασία, η οποία αφορούσε στο προσφυγικό και στο ασφαλιστικό, ήταν ένα σχέδιο από πλευράς του κ. Τσίπρα. «Πιστεύω ότι στο μυαλό του ο πρωθυπουργός ήθελε να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση επί του ασφαλιστικού γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να το περάσει από τη βουλή και θα πέσει η κυβέρνηση. Σκέφτεται πως αν τα δώσει όλα στο προσφυγικό υπάρχει περίπτωση οι Ευρωπαίοι να κάνουν παραχωρήσεις στο ασφαλιστικό. Αυτό όμως δεν θα περάσει γιατί οι ξένοι δεν έχουν διάθεση για περαιτέρω παρατάσεις χρόνου».

Τέλος, ερωτηθεί για το αν στήριξε τις προτάσεις του πρωθυπουργού στο ασφαλιστικό ο κ. Λεβέντης, απάντησε χαρακτηριστικά «αφού έχουν υπογράψει 40% μείωση συντάξεων τι στήριξη να παράσχω, είναι κοροϊδίες αυτά. Κρατική χρηματοδότηση δεν θα υπάρχει πια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider