"Στην Ελλάδα, η δημόσια περιουσία δεν ήταν αντικείμενο ενίσχυσης του κράτους και των πολιτών, αλλά αντικείμενο διαπλεκόμενων συμφερόντων, ανομίας, εκμετάλλευσης και καταπατήσεων" ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, στην οποία υποστηρίζει ότι "οι σχολάζουσες κληρονομιές αποτελούν ανεκμετάλλευτο πλούτο του κράτους εξαιτίας γραφειοκρατικών αγγυλώσεων και ανεπαρκειών του υφισταμένου νομικού πλαισίου".
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, είπε ότι η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει την ενίσχυση του νομικού πλαισίου αλλά και των υπηρεσιών. "Δεν μπορώ να κοιμηθώ ήσυχος" είπε "όταν ξέρω ότι δεν υπάρχει ο διοικητικός μηχανισμός για την άσκηση του ελέγχου".
Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή 11.000 υποθέσεις σχολαζουσών κληρονομιών οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν έσοδα περισσότερα από 10 δισ. ευρώ και 15 δισ. ευρώ σε σχολάζοντες τραπεζικούς λαγαριασμούς.