Δραγασάκης: Από τις τράπεζες θα εξαρτηθούν οι πλειστηριασμοί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δραγασάκης: Από τις τράπεζες θα εξαρτηθούν οι πλειστηριασμοί

Η βέλτιστη εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τις δανειακές οφειλές των νοικοκυριών θα εξαρτηθεί και από τη στάση που θα τηρήσουν οι τράπεζες, οι οποίες και θα κληθούν να υλοποιήσουν τις σχετικές διατάξεις, επεσήμανε την Τετάρτη ο κ. Γ. Δραγασάκης. Σε συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τις διοικήσεις των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων τόνισε ότι πως η επιτυχία της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών απαιτεί και την οριστική επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», κάτι που αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και την ελάφρυνση των δόσεων εξυπηρέτησης της οφειλής. Παράλληλα, τόνισε ότι το σχέδιο προβλέπει και μείωση της συνολικής αξίας του δανείου για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, με βάση τα όσα προβλέπει το άρθρο 15 του σχετικού σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τόνισε ότι αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας περιόδου, στο πλαίσιο της οποίας οι προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν είναι η ενίσχυση της παροχής ρευστότητας στην οικονομία και η μείωση του κόστους χρήματος για καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε, ακόμη, πως στην παρούσα συγκυρία είναι ανάγκη να προωθηθεί ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης των τραπεζών που θα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider