Μητσοτάκης: Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας
Ανάρτηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Twitter με την οποία ευχαριστεί τον πρόεδρο της Γαλλίας για την αλληλλεγγύη που επέδειξε.

Με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε στα γαλλικά τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για την αλληλεγγύη που επέδειξε και τόνισε: «Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας αλλά και ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου».

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και για κοινούς τρόπους αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας.

Γαλλία, ΗΠΑ και Ισραήλ στο πλευρό της Ελλάδας

Ο διπλωματικός αγώνας της Αθήνας και οι επαφές με Βερολίνο, Παρίσι, Ουάγιγκτον, Βρυξέλλες και Ιερουσαήλ αποδίδει καρπούς αφού χθες βράδυ ο Πρόεδρος Μακρόν έστειλε σκληρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, αναβαθμίζοντας την στρατιωτική παρουσία της χώρας του στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ οι ΗΠΑ, με το ραντεβού Δένδια - Μακρόν πιστοποιούν σε συμβολικό επίπεδο την στήριξή τους στην Αθήνα, μεσούσης της κρίσης.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider