Τηλεφωνικές συνομιλίες σε διεθνές επίπεδο για την Αγιά Σοφιά ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεφωνικές συνομιλίες σε διεθνές επίπεδο για την Αγιά Σοφιά ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Για κυρώσεις έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο ξεκινά -σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη- ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των αντιδράσεων της χώρας μας για την απόφαση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος, ένα λάθος που δημιουργεί ένα χάσμα, ελπίζω να μην είναι αγεφύρωτο», δήλωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, το πρωί του Σαββάτου, η απόφαση του Ερντογάν είναι μια απόφαση λανθασμένη που θα του δημιουργήσει προβλήματα.

«Η Ελλάδα καταδικάζει αυτή την ενέργεια και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Unesco», σημείωσε για να επαναλάβει πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων».

Πρέπει «να καταλάβει όποιος παραβαίνει τη διεθνή νομιμότητα ότι για αυτή την παραβατική συμπεριφορά υπάρχουν κυρώσεις οι οποίες πονάνε», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Το θέμα της Αγιάς Σοφιάς είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση», ανέφερε, στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας.

«Αναμένουμε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες», έσπευσε να τονίσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider