Φρένο Μαξίμου στην ονοματολογία με φόντο τον ανασχηματισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φρένο Μαξίμου στην ονοματολογία με φόντο τον ανασχηματισμό
«Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ούτε τα επόμενα 24ωρα, ούτε τις επόμενες εβδομάδες», αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίες παραπέμπουν στις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού που θα ληφθούν στον περίφημο «ουδέτερο χρόνο».

Φρένο στα σενάρια ανασχηματισμού έβαλε το πρωθυπουργικό επιτελείο, καθώς η ονοματολογία πήρε διαστάσεις, ενώ έτσι αποστέλλεται και μήνυμα προς τους υπουργούς να μην επαναπαυθούν.

Η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στην Αθήνα, αμέσως μετά το ταξίδι του στο Ισραήλ, είχε ως αποτέλεσμα το φρένο στα σενάρια ανασχηματισμού το αμέσως επόμενο διάστημα που φούντωσαν μετά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του ταξιδιού του στην Ιερουσαλήμ. Έτσι, λίγο πριν την προγραμματισμένη του συνέντευξη στο Bloomberg, συνεργάτες του πρωθυπουργού που συνομίλησαν μαζί του υπογράμμιζαν ότι δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα τις επόμενες εβδομάδες, βάζοντας έτσι ένα «στοπ» στα σενάρια που ώρα με την ώρα φούντωναν

Αυτό δεν σημαίνει ότι ανασχηματισμός δεν θα γίνει. Τον προανήγγειλε, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για «διορθωτικές παρεμβάσεις» και όχι έναν εκτεταμένο ανασχηματισμό. Πρακτικά, είναι θέμα εβδομάδων, από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε. Η φημολογία, όμως, έδινε και έπαιρνε από το πρωί της Τετάρτης, με τα ονόματα να πέφτουν βροχή στα καφέ του κέντρου της Αθήνας, πέριξ της Βουλής. Άλλωστε, από το βράδυ της Τρίτης, τα τηλέφωνα είχαν ανάψει και όλοι επιζητούσαν μια πληροφορία για τις κυοφορούμενες αλλαγές. Κάπως έτσι και εκτιμώντας ότι υπήρξε παρερμηνεία στην ουσία όσων είπε από την Ιερουσαλήμ, μπήκε το φρένο στη σχετική σεναριολογία, προς το παρόν.

«Αργεί» ο ανασχηματισμός

«Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ούτε τα επόμενα 24ωρα, ούτε τις επόμενες εβδομάδες», αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίες παραπέμπουν στις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού που θα ληφθούν στον περίφημο «ουδέτερο χρόνο» που έχει αναφέρει και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Θεωρείται σαφώς πιθανό οι αλλαγές να γίνουν εντός του Ιουλίου, ίσως μετά το ορόσημο της εκλογικής νίκης της ΝΔ στις 7 Ιουλίου, για το οποίο προγραμματίζεται και μια εκδήλωση τόσο με χαρακτηριστικά απολογισμού όσο με μελλοντική χροιά.

Το πρωθυπουργικό «φρένο» στα σενάρια, όμως, είναι και ένα μήνυμα προς τους υπουργούς της κυβέρνησης. Άλλωστε, τόσο υπουργοί όσο και υφυπουργοί ενδιαφέρονται για τις κινήσεις του κ. Μητσοτάκη, συνεπώς η προσμονή ενός ανασχηματισμού το αμέσως επόμενο διάστημα μπορεί να δημιουργούσε παραλυτικά φαινόμενα στο κυβερνητικό σχήμα. Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης στέλνει και ένα μήνυμα στους υπουργούς του να μην...κατεβάσουν τα μολύβια και να συνεχίσουν τη δουλειά τους, καθώς η αξιολόγησή τους συνεχίζεται ακόμα και αυτή την περίοδο.

Κάπως έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει το πρόγραμμά του, δίνοντας το παρών σε μια σημαντική εκδήλωση, σήμερα το πρωί, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από κοινού με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, για την παρουσιάση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που αφορά τη διανομή πόρων ύψους 2,5 δισ. ευρώ στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με σκοπό την πραγματοποίηση έργων και δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider