Μητσοτάκης: Εθνική προσπάθεια απέναντι στον κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Εθνική προσπάθεια απέναντι στον κορονοϊό
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμό.

Για «εθνική προσπάθεια» απέναντι στον κορονοϊό έκανε λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Star.

Σε ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πήγε με την γνώμη των ειδικών. «Αν πήγαινα με τις δημοσκοπήσεις δεν θα άνοιγα τα σχολεία. Είναι σωστή επιλογή να ανοίξουμε τα δημοτικά και τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στο σχολεία». Ο πρωθυπουργός ανέφερε παράλληλα πως «τα κλειστά σχολεία εντείνουν τις ανισότητες». «Από τον Ιανουάριο παρακολουθούσαμε την πανδημία στην Κίνα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης,συμπληρώνοντας πως αν το lockdown πήγαινε δύο εβδομάδες αργότερα θα θρηνούσαμε χιλιάδες θύματα.

«Σώσαμε ζωές» ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Το δεύτερο κύμα θα είναι διαφορετικό. Θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι και το σύστημα υγείας, θα διαθέτει πολύ περισότερα κρεβάτια εντατικής». Ο ίδιος επεσήμανε πως το lockdown θα είναι πολύ στοχευμένο.

«Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη στο κράτος. Το κράτος ήταν εδώ λειτούργησε και εξέπληξε με την ταχύτητά του, Οι ξένοι μας βλέπουν με διαφορετικό μάτι», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τον σημαντικό ρόλο της ΕΚΤ στην κρίση του κορονοϊού ενώ ανέφερε πως η Ελλάδα δεν διεκδικεί δανεικά από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο κ. Μητσοτάκης έκτίμησε πως η ύφεση στην Ελλάδα θα φτάσει το 5%-10%.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα του προς τις τράπεζες λέγοντας πως «θα ήθελα να μην είναι τόσο αυστηρές». Για τους ξενοδόχους τόνισε πως θα πρέπει και αυτοί να αναλάβουν μέρος της ευθύνης όπως ανέλαβε το κράτος και τους παρείχε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν συνεχεία τόνισε πως θα υπάρξει και άλλο πακέτο φορολογικών μειώσεων όσο επιστρέφουμε στην κανονικότητα.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider