«Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε επιφυλακή. Το επόμενο project που υπάρχει για εμάς είναι η οργάνωση νοσοκομείων και κέντρων υγείας στα νησιά μας, έτσι ώστε να υποδεχτούμε τον μέγιστο αριθμό τουριστών με βάση τα δεδομένα αυτά που θα μας επιτρέψει η νόσος», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του, το πρωί της Τρίτης, στην εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ιπποκράτειο».

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, ενημερώθηκε για την εφημερία και συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πήρε πόντους μέσα στην κρίση από την κοινωνία. Φτιάχτηκε για να υπηρετεί όλους, χωρίς διακρίσεις. Μία νέα εποχή ξημερώνει, με πολλή δουλειά, με σκοπό την αναβάθμισή του, από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας μέχρι τις προσλήψεις προσωπικού, την αναβάθμιση των υγειονομικών χώρων και τη στήριξη του ΕΣΥ, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά των Ελλήνων», ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας.

«Για μία ακόμη φορά, θέλω να ευχαριστήσω γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Είχα και σήμερα την ευκαιρία να τους μιλήσω, να ενημερωθώ για την εφημερία και τα περιστατικά. Να σημειώσω ότι αν εξαιρέσουμε κάποια τακτικά χειρουργεία, τα οποία έμειναν λίγο πίσω - και τώρα τα νοσοκομεία μας κάνουν έναν προγραμματισμό προκειμένου να μπουν σε σειρά - διεφάνη μέσα στην κρίση ποια είναι τα πραγματικά περιστατικά, τα οποία πρέπει να έρχονται στα νοσοκομεία και ποια χρήζουν αντιμετώπισης σε πρωτοβάθμιο επίπεδο», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.