Κικίλιας: Από μια σειρά παραγόντων θα εξαρτηθεί η σταδιακή άρση των μέτρων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Από μια σειρά παραγόντων θα εξαρτηθεί η σταδιακή άρση των μέτρων
«Οι επιστήμονες θα μας υποδείξουν και θα μας ποσοτικοποιήσουν ποια θα είναι αυτά τα μέτρα και πώς θα ιεραρχηθούν» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Για ενδεχόμενη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων από τον Μάιο μίλησε στο MEGA ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι καθοριστικό ρόλο για την απόφαση άρσης των περιοριστικών μετρών θα παίξουν οι συστάσεις των επιστημόνων και τα μοριακά τεστ. «Έχουμε ορίσει την 27η Απριλίου ως τη μέρα μέχρι την οποία έχουμε πάρει μέτρα. Ήδη επεξεργαζόμαστε και οφείλουμε να το κάνουμε με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων ποια είναι τα μέτρα αυτά που ενδεχομένως από τον επόμενο μήνα θα μπορούσαμε -αν συνεχίσει να πηγαίνει καλά η επιδημιολογική καμπύλη- σιγά σιγά να αρχίσουμε να παίρνουμε πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Ωστόσο, κατέστησε σαφές πως αυτό θα εξαρτηθεί από μια σειρά παραγόντων. «Το υπουργείο Υγείας είναι πάρα πολύ προσεκτικό. Η παράμετρος προσμέτρησης των αντοχών του ΕΣΥ είναι πολύ σημαντική. Οι επιστήμονες θα μας υποδείξουν και θα μας ποσοτικοποιήσουν ποια θα είναι αυτά τα μέτρα και πώς θα ιεραρχηθούν» τόνισε, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε σκοπό να κρατήσουμε τον κόσμο κλειδωμένο στα σπίτια, αλλά αυτή τη στιγμή η ανθρώπινη ζωή είναι ανώτερη όλων».

«Είμαστε εντός της καμπύλης»

Μιλώντας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα στη χώρα, επανέλαβε πως είμαστε εντός της καμπύλης που είχαμε ορίσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά επισημαίνοντας ότι «ο ιός είναι ένας ύπουλος εχθρός».

«Είναι προφανές από αυτό που βλέπουμε σε γύρω χώρες ότι ο ιός είναι ένας ύπουλος εχθρός που χτυπάει τις ευπαθείς ομάδες. Όποιος εφησυχαστεί και πάψει να δίνει σημασία στα μέτρα προσωπικής υγιεινής, στους κανόνες που δίνουν οι ειδικοί μας, και στο να κρατάει αποστάσεις, θα το πληρώσουμε και εμείς πολύ ακριβά. Αν υπολογίσει κανείς ότι πολύ πλούσιες χώρες βρίσκονται στην κατάσταση που βλέπουμε, καταλαβαίνουμε πόσο εύκολο είναι να αλλάξουν τα πράγματα», είπε.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider