Στην Ιαπωνία μεταβαίνει ο Θωμάς - Στο επίκεντρο οι επενδύσεις στην ενέργεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Ιαπωνία μεταβαίνει ο Θωμάς - Στο επίκεντρο οι επενδύσεις στην ενέργεια
Συναντήσεις με αντιπροσωπείες εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα έχει η ελληνική αποστολή με στόχο να παρουσιάσει τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, ειδικά στον τομέα της ενέργειας.

Σειρά επαφών με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα θα έχει από το Σάββατο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς στην Ιαπωνία. Την ελληνική αποστολή θα συμπληρώνουν οι υφυπουργοί Εξωτερικών κ. Κ. Φραγκογιάννης και Ανάπτυξης κ. Γ. Τσακίρης.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κλειστεί ραντεβού με εκπροσώπους της TEPCO Power Grid, η οποία δραστηριοποιείται στα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και με στελέχη των εταιρειών Mitsubishi, Jemco (θυγατρική του ομίλου Mitsubishi) και Hitachi.

Εμπειρία στα σύγχρονα έξυπνα δίκτυα

Είναι αξιοσημείωτο, ότι οι εκπρόσωποι της TEPCO είχαν επιδείξει ενδιαφέρον (κατά την επίσκεψη τους στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο) για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ το οποίο θέλει να πουλήσει η ΔΕΗ καθώς και για το έργο της τοποθέτησης έξυπνων μετρητών. Η εταιρεία έχει μεγάλη εμπειρία στα σύγχρονα έξυπνα δίκτυα, τα οποία έχει εγκαταστήσει στα δίκτυα που διαχειρίζεται στην Ιαπωνία.

Ακόμη, την προσοχή τους έχει τραβήξει και ο σχεδιασμός της Ελλάδας για ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης καθώς βλέπουν προοπτική στην ανάπτυξη δικτύου ταχυφορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Επίσης, οι Ιάπωνες εξετάζουν προσεκτικά το επόμενα βήματα στον δρόμο που δείχνουν οι εξελίξεις που αφορούν στην κλιματική αλλαγή. Έτσι στοχεύσουν σε επενδύσεις πράσινης ενέργειας και στην Ελλάδα, ακόμη και σε συνεργασία με εγχώριους παίκτες όπως είναι η ΔΕΗ. Συναντήσεις θα γίνουν και με εκπροσώπους χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όπως είναι η JBIC (Japan Bank for International Cooperation), η οποία τα τελευταία χρόνια επιλέγει να επενδύει σε πράσινα έργα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider