Σακελλαροπούλου: Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που αναλαμβάνω

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σακελλαροπούλου: Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που αναλαμβάνω
Προϋπόθεση για τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας η διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, δήλωσε χαρακτηριστικά η νεο - εκλεχθής Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

«Πλήρη συνείδηση» του νέου της ρόλου, δήλωσε η νεο - εκλεχθής Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου της ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Κοινοβουλίου, που την έχρισε τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Τασούλας αφού διάβασε στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απόφαση για την εκλογή της, τόνισε ότι η υποψηφιότητά της συγκέντρωσε ευρύτατη συναίνεση.

«Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που αναλαμβάνω»

Η κυρία Σακελλαροπούλου αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τασούλα για τα θερμά του λόγια, διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συνείδηση του βάρους που αναλαμβάνει.

«Σας ευχαριστώ θερμά για το μήνυμα που μου μεταφέρετε και τα ευγενικά λόγια που το συνοδεύετε. Παρακαλώ να διαβιβάσετε τις ευχαριστίες μου για την τιμή. Δεσμεύομαι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου στο πλαίσιο που περιγράφει το Σύνταγμα και σε συνεργασία με το Κοινοβούλιο, την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιδιώκοντας τη μεγίστη δυνατή συναίνεση.

Η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση και τη βελτίωση της θέσης της είναι η διασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας. Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα, επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Διαβεβαιώνω το Κοινοβούλιο ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider