Την υποστήριξη του στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κίνας, κ. Σι Τζίνπινγκ, κατά την επίσκεψη του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Μάλιστα, ο Κινέζος Πρόεδρος τόνισε πως συμφωνεί με την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα, αλλά και ότι ο ίδιος βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση, καθώς πολλά έργα του κινεζικού πολιτισμού βρίσκονται έξω από τη χώρα.

«Όχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Κίνας μπροστά από τις Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο ξεναγήθηκε για μία ώρα στο πρωί της Τρίτης. Στο σημείο αυτό, στο κέντρο του Μουσείου, όπως το χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρόεδρος, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε την υποστήριξη του Κινέζου ομολόγου για την επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο, των Γλυπτών:

«Η θέση των Γλυπτών είναι εδώ και όχι στο βρετανικό μουσείο. Τα κρατάνε παράνομα. Ζητάμε την υποστήριξή σας» είπε.

Το προεδρικό ζεύγος της Κίνας υποδέχθηκαν ο κ. Παυλόπουλος με τη σύζυγό του, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Δημήτρης Παντερμαλής πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, στις 10:30 π.μ..

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες: