Βενιζέλος για Novartis: Πρώτα Εξεταστική Επιτροπή και μετά Προανακριτική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βενιζέλος για Novartis: Πρώτα Εξεταστική Επιτροπή και μετά Προανακριτική
Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η σωστή διαδικασία θα ήταν να προηγηθεί η Εξεταστική Επιτροπή και, εν συνεχεία, να συγκροτηθεί Προανακριτική με εξατομικευμένη διερεύνηση ευθυνών.

Για «σκευωρία Novartis» κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση και την απόφαση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τυχόν ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος, «βασική μέριμνα της Βουλής πρέπει να είναι η αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης». Επίσης, τονίζει ότι υπήρξε «παραβίαση του Συντάγματος από την προηγούμενη κυβέρνηση» και ζητάει από τη Δικαιοσύνη, που έχει επιληφθεί του θέματος, τη θεσμική και δικονομική αποκατάσταση των διαδικασιών με την άρση από το αρχείο των μηνύσεων που έχει καταθέσει ο ίδιος και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν.

Ως προς τις αρμοδιότητες της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η σωστή διαδικασία θα ήταν να προηγηθεί η Εξεταστική Επιτροπή και, εν συνεχεία, να συγκροτηθεί Προανακριτική με εξατομικευμένη διερεύνηση ευθυνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider